El ciclisme femení torna al Circuit de Montmeló

03/07/2024

La Copa Catalana de Fèmines tornarà el diumenge 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló (Vallès Oriental), en una prova organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme i emmarcada dins el Bicircuit Festival 2024. Igual que va passar el 2023, les ciclistes rodaran en un escenari de culte per al motor català, seu des de fa dècades de les millors proves automobilístiques i motociclistes del món.

Serà la cinquena prova puntuable per a la Copa Catalana, oberta a cadets, júniors, sub 23, elits i màsters. Les ciclistes sub 23 i elit arrencaran a les 12h i realitzaran 16 voltes al circuit per completar els 80 quilòmetres totals. A falta de 10 voltes, quan quedin 50 quilòmetres, es sumaran a la carrera cadets, júniors i màsters. Quan queden tres proves per acabar el calendari català -el Bicircuit i dues proves més-, Paula Blasi (Massi – Baix Ter) lidera la classificació elit/sub23 amb tan sols dos punts de marge sobre la seva companya d’equip Mireia Trias.

L’any 2023, la prova del Bicircuit va estar emmarcada dins la 3a Setmana Catalana de l’Esport i va tenir presència d’equips UCI internacionals. Marie Gielen, de l’equip francès Team Groupe Abadie, va adjudicar-se la victòria a l’esprint després d’una cursa molt ràpida amb diversos intents d’atacs que sempre van ser neutralitzats pel gran grup.

Per a l’edició d’enguany, les inscripcions ja estan disponibles i es tancaran el dimarts 9 de juliol a la mitjanit. Després de la cursa al Circuit, la Copa Catalana es tancarà el mes de setembre amb la 2a Cursa Femenina Festa Major de Sants, organitzada per la Volta a Catalunya, i el 20è Critèrium Bons Amics que es disputarà a Sant Vicenç dels Horts.