Una gran edició de la Garrigues Bike va coronar els campions de Catalunya d'Ultramarató

11/06/2024
Ultramarató

Aquest dissabte 8 de juny a les 8:00h es donava el tret de sortida a la Garrigues Bike, prova consolidada en el calendari català d'ultradistància que aquest 2024 tornava a acollir el Campionat de Catalunya d'Ultramarató BTT. Amb aquesta, era la tercera vegada que la localitat de Castelldans (les Garrigues) acollia el campionat català d'aquesta modalitat, en una gran jornada que va comptar amb més de 300 participants.

Amb un recorregut de 123 quilòmetres i 2.600 metres, combinant les pistes ràpides amb una gran varietat de corriols, el circuit d'aquest campionat de Catalunya XCUM va ser molt ben valorat per part dels participants, gràcies a l'organització del Club Esportiu Castelldans. Va ser especialment celebrat el corriol del Purgatori, un tram d'uns 16 quilòmetres enllaçant diferents barrancs en una zona totalment salvatge. Malgrat la calor que va fer durant tota la jornada, en va poder viure un gran dia de ciclisme i d'autèntic BTT.

Pel que fa a la competició, Sergio Gutiérrez (amb un temps de 5h07min) va ser capaç de revalidar el seu títol aconseguit la darrrera temporada 2023 a la mateixa cita garriguenca. El que aquest 2024 s'ha proclamat també campió català de gravel va superar a Guillem Muñoz (5h14min), subcampió, i a l'incombustible Llibert Mill (5h26min), que va entrar en tercera posició. Per la seva banda, en categoria femenina, Pilar Fernández (6h29min04S) es va imposar a la ponsicana Ramona Gabriel (6h29min) i a Anna Ramírez (7h06min), que va completar el podi absolut.

Paral·lelament, es va realitzar un recorregut Marató BTT de 76 quilòmetres i també amb la celebració de la Trail Garrigues, una cursa trail i caminada.

Fotografia: Jordi Santacana / Garrigues Bike