Tres bronzes catalans als Europeus de Trial

22/07/2018
Trial

Tres bronzes catalans als Europeus de Trial

La delegació catalana desplaçada aquest cap de setmana a Moudon (Suïssa), com a part de la selecció espanyola que ha prés part als Campionats d'Europa de Trial, torna cap a casa amb 3 medalles de bronze, 2 llocs de finalista i, en conjunt, una molt bona experiència.

Les rondes qüalificatòries de divendres feien presagiar una disputada jornada de finals de dissabte. Martí Aran qualificava 3r en juniors 20", Eloi Palau 5è en elits 20" on Domènec Lladó quedava fora de la final per 7 peus, Alba Hidalgo 3a en fèmines, i en elits 262 Sergi Llongueras qualificava 3r i Pol Tarrés entrava a la final amb l'última plaça adjudicada (8è).

Dissabte, però, la pluja va fer acte de presència i això va fer encara més complicades les 5 zones que conformaven els circuits, ja que en el moment de disputar-se les finals, no havien secat del tot. En qualsevol cas, el matí s'iniciava amb la 3a posició i medalla de bronze per Alba Hidalgo, darrera de l'alemanya Nina Reichenback i la francesa Manon Basseville. Hidalgo va tenir una bona lluita amb l'altra representant espanyola, Irene Caminos, que va acabar 4a a 1 sol punt de la catalana, que va poder sobreposar-se al 5 de la primera zona en la segona volta i assegurar la medalla a la 4a secció.

Martí Aran tenia ben encarada la medalla de plata en la categoria junior 20", però una caiguda a la 3a zona de la 2a volta li feia perdre aquesta posició sobre l'alemany Noah Sandritter i haver de lluitar amb l'espanyol Julen Saenz per no perdre el bronze. Finalment empataven a punts però era el català qui s'enduia la 3a posició, amb un Alejandro Montalvo guanyant la prova amb un espectacular 0.

En elits 26" la final era de moltíssim nivell. De seguida el campió mundial Jack Carthy i el francés Nicolas Valleé es distanciaven de la resta i tancaven la primera volta amb 5 i 6 punts respectivament, amb Sergi Llongueras 3r amb 13. A la segona volta Carthy va mantenir el nivell i es va imposar amb claredat sobre Vallée (2n), Llongueras patia una caiguda que l'allunyava del podi finalitzant 7è, mentre que Pol Tarrés signava una segona volta amb menys errors que els rivals que el feien pujar al 3r calaix del podi i endur-se el bronze europeu.

La darrera final fou la de elits 20", amb Eloi Palau lluitant a la primera volta per poder optant al bronze, però finalitzant en una 6a posició en una final amb molt nivell on s'imposava el basc Ion Areitio i amb Benito Ros 4t.

[Foto crèdits: VelotrialEurope2018]