Resum de l´ exitosa participació catalana als Mundials de trial

08/09/2016
Trial

Eloi Palau (CrossBow) s'ha convertit aquest dissabte en el nou Campió del Món junior 20" a la prova disputada a Vermiglio‐Val di Sole, Itàlia. El viladrauenc va obtenir la tercera posició a la prova de semifinals del passat dimecres, aconseguint la classificació per disputar la final reservada només pels sis millors resultats de les semifinals.
Palau ha mantingut un intens pols amb el francès Nicolas Vallée, quart a les semifinals, i que no s’ha resolt fins la darrera zona. Un total de cinc zones amb dues passades han conformat la competició.
Els dos partien amb igualtat de condicions, 2 punts de handicap, per haver finalitzat tercer i quart a la prova de semifinals. Vallée que ha començat amb el primer grup acabava amb 1 punt la primera volta i amb 5 la segona sent un total de 8. Coneixent el resultat del francès Palau s’ha vist forçat a cometre el mínim d’errors. El d’Osona ha començat les primeres dos zones perfectes, però el 5 ha caigut a la tercera zona deixant‐lo amb set zones per davant i amb només la opció de cometre una sola errada per obtenir l’or. Ha estat a la quarta zona de la segona volta on l’indesitjat punt ha arribat. Ambdós aspirants al mallot irisat estaven amb igualtat de punts, però amb un lleuger avantatge pel francès que ja havia acabat la seva prova, faltant‐li a Palau encara la darrera zona. Ha estat aleshores quan Palau ha donat el millor d’ell mateix i ha finalitzat la última zona perfecte i sense cap penalització.
Per tant doncs igualtat de punts pels dos, havent de recórre al tiebreak que ha estat a favor de Palau per haver quedat per davant de Vallée en la prova de semifinals.
Amb aquest nou títol Palau eixample el seu palmarès havent obtingut aquest any el Campionat d’Espanya i el Campionat d’Europa.
L’Eloi, pertanyent a la UC Vic, van iniciar‐se a l’escola Trialsport l’any 2011, d’on encara en formen part.

Més podis per catalans

La de Palau no ha estat la única medalla obtinguda. Jordi Araque també va mantenir un frec a frec per la segona posició a la categoria de junior 26” amb el francès Noah Cardona i que no es va resoldre fins la darrera zona. L'osonenc va millorar la puntuació respecte Cardona i es va poder  penjar així la medalla de plata per només un punt de diferència.
Els catalans varen sumar una medalla més en aquesta edició dels Campionats del Món. En la competició d’equips varen obtenir la medalla plata formant equip amb Rafa Tibau, l’aragonès Abel Mustieles i la basca Irene Caminos.
En l’apartat femení Alba Hidalgo, que debutava en uns Campionats del Món, va finalitzar en la novena posició en una prova clarament dominada per l’alemanya Nina Reichenbach.
En la categoria absoluta masculina de 26” Rafa Tibau va obtenir la classificació mínima per disputar la final, una final on no va poder millorar el sisè lloc en una prova dominada de principi a fi pel britànic Jack Carthy. Sergi Llongueras es va quedar a tres punts per poder entrar a la final havent-se de conformar amb el vuitè lloc.

Cal remarcar que tant Palau com Araque han estat els darrers tres anys preparant-se en el Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès