La Copa Osona comença el dia 14 de febrer a Taradell

07/02/2016
Trial

La Copa Osona comença el dia 14 de febrer a Taradell

El proper diumenge 14 de febrer s’enceta a Osona la temporada de Trial FCC 2016. La dissetena edició de la Copa Osona de Trial es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de cinc proves repartides en diferents municipis de la comarca.

Taradell donarà el tret de sortida al certamen el dia 14 de febrer passant després pels municipis de Tona el dia 28 de febrer, de Les Masies - Roda el dia 13 de març, de Folgueroles el dia 17 d’abril i finalment de Calldetenes el dia 19 de juny.

La Copa Osona de Trial és organitzada per Trialsport juntament amb la Unió Ciclista Vic, compta amb la col·laboració dels respectius ajuntaments i institucions així com també del Consell Comarcal d’Osona.

La prova inaugural es disputarà a l’escenari habitual de la prova taradellenca, a l’entorn del restaurant Terra Endins. Les zones de la competició transcorreran al llarg del camí situat darrera del restaurant en un exigent terreny on predominen blocs de roca en pronunciats pendents. Seran un total de cinc zones on els participants hauran de superar-les un total dues vegades.

Enguany s’esperen una participació semblant a la de l’any passat la qual va superar els dos-cents participants, la gran majoria provinents de comarques catalanes, però també vinguts d’Andorra, Comunitat Valenciana, Aragó i Madrid. Sergi Llongueras d’Òrrius i Carla Caballé de Viladecavalls varen ser-ne els guanyadors de la passada edició en la categoria masculina i femenina respectivament.

La Copa Osona és una competició apta per a totes les edats i nivells. Es disputaran un total de tretze categories: pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys), principiants (9-10 anys), alevins (11-12 anys), infantils (13-14 anys), cadets (15-16 anys), sènior (17 i més) i sub23 (17-22) que enguany s’incorpora.
També es disputaran les categories denominades open, on els participants poden escollir el nivell de recorregut que millor s’adapta a ells i sense limitació d’edat, hi haurà tres nivells: blancblau i verd. Finalment hi haurà dues categories absolutes, la elit masculí i la elit femení.

Les inscripcions es poden realitzar anticipadament al web www.trialsport.es fins les 24:00h del dimecres  abans de la prova amb un preu de 20€ o bé el mateix dia de la prova amb un preu de 25€.

Pel que fa als horaris, el primer horari d’inscripcions serà de 08:15 a 08:45 per a les categories d’alevins, open blau, open blanc, infantils i open verd sent la sortida a les 09:00. De 10:00 a 10:30 és el torn per a les inscripcions de les categories cadet, sub23, sènior, elit femení i elit masculí, sent la sortida a les 10:30.

Finalment de 10:30 a 11:00 hi haurà les inscripcions per a les categories de pre-benjamins, benjamins i  principiants, sent la sortida a les 11:00. El primer lliurament de premis s’estima pels vols de les 11:30.

Es pot participar a les xarxes socials utilitzant #CopaOsona i seguir-nos a Facebook, Instagram, Twitter, YouTube i Pinterest.