Eloi Palau s’imposa amb la selecció catalana a la Copa del Món de Noruega

08/07/2024
Trial

La selecció catalana va competir del 5 al 7 de juliol a la primera prova de la Copa del Món de Trial disputada a Myrkdalen (Noruega). Ho va fer amb una selecció jove formada pels sis alumnes becats al Centre de Tecnificació de Ripoll i el tècnic Eloi Palau, que va ser precisament qui es va adjudicar el premi més destacat del cap de setmana imposant-se a la prova elit masculina de 20’’.

Eloi Palau va estar acompanyat a la cita per Alba Riera, que l’any passat va ser subcampiona de la Copa del Món; Laia Esquís, Mònica Castella, Marc Salom, Max Ballesté i Marc Juvanteny, tots ells competint a la categoria absoluta contra els millors pilots del món.

Les finals de diumenge, precedides de les respectives rondes de quarts de final i semifinals els dies anteriors, van tenir la presència dels campions catalans Eloi Palau i Alba Riera, a més de Laia Esquís. En categoria masculina, Eloi Palau va aconseguir sumar 270 punts, amb dos sectors perfectes i perdent el mínim als altres tres, i va alçar-se amb una victòria de prestigi per davant del campió d’Europa Borja Conejos i el campió del món Alejandro Montalvo, que tan sols una setmana abans havien superat el català al Campionat d’Espanya. Marc Salom va disputar les semifinals de 26’’ i va acabar en una meritòria 21a posició, mentre que el júnior Marc Juvanteny i el cadet Max Ballesté, que s’estrenaven en categoria elit, es van quedar a la ronda de quarts de final.

Entre les fèmines, Alba Riera va ser la millor classificada amb 200 punts a la ronda final que li van donar la segona posició al podi, només superada per la campiona del món Vera Barón. Igual que en la prova masculina 20’, el mallot de Catalunya va estar acompanyat al podi pel de campiona del món de Barón i el de campiona d’Europa que lluïa Nina Reichenbach en tercera posició. Laia Esquís, que també va disputar la gran final, va acabar en 5a posició aconseguint sumar 70 punts a la final. Mònica Castella va ser 10a.

El ciclisme català també va estar representat a Noruega a través de diversos corredors que competien amb els seus equips comercials, destacant la sisena posició i presència a la final de 26’’ de Martí Vayreda. Myrkdalen va obrir una Copa del Món que tindrà quatre dates i que el 9 d’agost es reunirà de nou a Wadowice (Polònia), abans de viure les dues proves franceses a Cordon i Mouilleron-le-Captif – Vendée.