Alba Hidalgo tercera a la Copa del Món de Val di Sole

28/08/2018
Trial

Alba Hidalgo tercera a la Copa del Món de Val di Sole

Aquest passat cap de setmana es va disputar a Val di Sole (Itàlia) la segona prova de la Copa del Món de Trial, amb de nou una gran representació de pilots catalans en categoria masculina, fins a 10, i Alba Hidalgo en fèmines.

I fou precisament la llavanerenca qui obtingué el millor resultat de l'expedició catalana, aconseguint tornar a pujar al tercer calaix del podi de nou, tal i com ja va succeir a la primera prova a Vöclabruck i a l'europeu de Suïssa. Hidalgo va disputar la victòria fins a la darrera secció a la campiona mundial Nina Reichenbach (1a) i a la basca Irene Caminos (2a) qui van empatar amb només 5 punts de penalització, per 6 de la catalana. Amb aquest segon podi consecutiu, Hidalgo és provisionalment 2a a la general de la Copa del Món darrera la intractable Reichenbach.

Pel que fa a la categoria de la roda petita 20", només Eloi Palau va aconseguir plaça de finalista, acabant en 6a posició després de patir una forta caiguda que li va impedir finalitzar la prova. El diagnòstic, esquinç de turmell de grau 3, el fa ser dubte per la propera cita mundialista a Bèlgica. El campió europeu Alejandro Montalvo va aconseguir la victòria, i de la resta de catalans Domènec Lladó i Martí Aran foren eliminats a semifinals, i Toni Guillen i Ferran Sanchez no van passar de 1/4. Palau és ara 7è a la general que domina Montalvo.

En 26" les expectatives eren altes després dels darrers resultats dels pilots catalans, però només Jordi Araque (6è) va aconseguir classificar-se per una final dominada pels francesos que va guanyar Nicolas Vallée i de la que, per exemple, també va quedar fora el campió mundial Jack Carthy. Sergi Llongueras (10è) i Pol Tarrés (11è) van quedar-se a les semifinals, mentre que Marc Terol no va passar de 1/4. A la classifcació general tenim tres catalans al Top-10: Llongueras (5è), Tarrés (6è) i Araque (8è). Carthy manté el liderat amb un estret marge.

La propera cita de la Copa del Món serà el cap de setmana del 22/23 de setembre a Antwerp (Bèlgica), la tercera de les quatre proves previstes per aquest 2018.

[Foto crèdits: UCI Trials]