El Velòdrom d’Horta reparteix els primers Campionats de Catalunya de Pista

21/07/2024
Pista

El Campionat de Catalunya d’Òmnium va donar el tret de sortida, el dissabte 20 de juliol al matí, a una setmana de Campionats de Catalunya de Pista 2024 que repartiran tots els títols catalans de l’especialitat. Laura Rodríguez, en categoria open femenina; Jaume Villar, en categoria elit/sub23 masculina, i Hugo Vicente, en júnior masculí, van ser els grans triomfadors de la jornada.

La jornada organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme va arrencar minuts abans de les 10 del matí amb les proves scratch i va reunir una setantena de participants entre totes les categories. Per davant, els ciclistes haurien d’afrontar les proves scratch, tempo, eliminació i puntuació per decidir els cinc Campionats de Catalunya d’Òmnium que hi havia en joc: cadet masculí i femení, júnior masculí, elit/sub23 masculí i open femení. A més, també es van disputar proves scratch, tempo i eliminació infantil i scratch, eliminació i longuest lap aleví, en aquest cas sense Campionats de Catalunya en joc.

En les proves masculines, que van disputar conjuntament les categories júnior i elit/sub23, Hugo Vicente (Tot Net – Terrassa) va ser el gran dominador. La prova scratch va començar amb victòria de Guillem Guirao (Squalox Team Mont-Roig) i, a continuació, els corredors de Controlpack van fer doblet al tempo, amb primera posició de Tomas Deosdat i segona per Jaume Villar. El mateix Villar es va imposar a la prova d’eliminació, jugant-se el final amb el júnior Ferran Marcé (Purito-Tadesan-Nuria), però en una puntuació que es preveia decisiva, Hugo Vicente va ser el millor i, amb 55 punts, va aconseguir imposar-se a la categoria open per proclamar-se campió de Catalunya júnior d’Òmnium. Jaume Villar, segon open, és el nou campió de Catalunya elit/sub23 en l’especialitat i l’acompanyen al podi de la categoria Tomas Deosdat i Adrià Barrero (Bikesports). El podi júnior el van completar Ferran Marcé i Iván Rovira (PC Baix Ebre).

En la categoria femenina no hi va haver espai per a la sorpresa i la mundialista Laura Rodríguez (Gene6 Cycling) va aconseguir el títol de campiona de Catalunya. La badalonina, premi FCC a la millor trajectòria esportiva el 2023 i bronze aquest any al Campionat d’Espanya d’Òmnium, va guanyar les quatre disciplines de l’Òmnium i es va imposar amb claredat per davant de la júnior Ainara Inarejos (Universitat Politècnica de València) i la cadet Marina Fernández (Baix Ter Academy), que van completar el podi. D’aquesta manera, Rodríguez allarga unes setmanes dolces després d’imposar-se fa una setmana a la prova de la Copa Catalana de carretera disputada al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Entre els cadets, victòria de Marina Fernández en categoria femenina, després de ser la millor de la categoria a totes quatre proves, i triomf d’Eric Trillo (EC Isaac Gálvez) en categoria masculina. Trillo es va imposar a les proves de tempo i puntuació i va acabar guanyant l’òmnium per davant de Roc Escobar (Speed Republik) i Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Nuria).

Després del Campionat de Catalunya d’Òmnium, els propers títols catalans de pista es repartiran el dimarts 23, amb els campionats de persecució i madison també al Velòdrom d’Horta; el dimecres 24, amb el Campionat de Catalunya de keirin infantil al Velòdrom de Mataró, i el dijous 25 amb les proves velocitat i keirin al Velòdrom d’Horta.