El Campionat de Catalunya de Pista es tanca amb els títols de velocitat i keirin

26/07/2024
Pista

Una intensa setmana de competició de Campionats de Catalunya de Pista 2024 es van tancar aquest dijous 25 de juliol amb la disputa d'una jornada de tarda al Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet de Barcelona que coronaria els campions catalana de les proves de velocitat i keirin. La potència, les arrancades i la intel·ligència eren les protagonistes en aquesta jornada, en què una cinquantena de ciclistes es van reunir en la prova organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, que tancava així una setmana intensa en què també s'havien disputat els Campionats de Catalunya d'òmnium de fons (dissabte 20 de juliol), persecució individual i madison (dimarts 23) i keirin infantil (dimecres 24 a Mataró).

Itmar Esteban (Genesis Cycling Team), amb la consecució dels títols open masculins de velocitat i keirin, Helena Casas i Laura Rodríguez (Genesis Cycling Team) per la victòria en la velocitat i el keirin open femení, respectivament, els júniors Marcel Martínez (Genesis Cycling Team) i Ivan Rovira (Penya Ciclista Baix Ebre), guanyadors de la velocitat i el keirin, respectivament, i els cadets Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Nuria) i Marina Fernández (Baix Ter Women's Academy Team), que van continuar el seu domini demostrat durant tota la setmana aconseguint respectius doblet en les dues proves de velocitat, van ser els noms propis d'aquesta jornada final.

Esteban, vigent campió del món de velocitat màster 40 i tècnic de ciclisme en pista al Centre de Tecnificació d'Esplugues de Llobregat de la Federació Catalana de Ciclisme i el Consell Català de l'Esport, va saber dominar les dues proves de la jornada i seguir demostrant així el seu nivell després de la seva llarga trajectòria. En categoria femenina, la olímpica Helena Casas també va continuar demostrant la seva trajectòria amb un nou títol català de velocitat, mentre que era segona en el keirin per davant de la seva companya Laura Rodríguez, campiona també aquesta setmana en l'òmnium i la persecució individual.

En categoria júnior, Marcel Martínez aconseguia un important títol de velocitat en una prova en què en va ser bronze al Campionat d'Espanya, mentre que Ivan Rovira, també vencedor dimarts de la persecució individual, tenia premi al seu treball i regularitat amb el campionat català de keirin de la categoria. Per la seva banda, en la categoria cadet, van seguir sumant mallots els grans dominadors de la categoria durant aquesta setmana: Lucas Strahodinsky (Purito-Tadesan-Nuria), que ja s'havia endut els títols de persecució individual i madison, va dominar el keirini la velocitat, prova en què n'és el vigent campió d'Espanya de la categoria, a més amb una impressionant marca de 10.997 en els 200m classificatoris que superava la seva mateixa millor marca espanyola. Per la seva banda, Marina Fernández (Baix Ter Women's Academy Team) va poder tancar un Campionat de Catalunya perfecte amb els títols de velocitat i keirin, que se sumen als d'òmnium, persecució individual i madison absolut, fent parella amb la júnior Ainara Inarejos.