Catalunya treu un gran resultat dels estatals de ciclisme de pista adaptat

02/03/2015
Pista

Catalunya treu un gran resultat dels estatals de ciclisme de pista adaptat

La selecció catalana ha estat la dominadora dels Campionats d´ Espanya de ciclisme de pista adaptat amb una col•lecció de 15 podis, destacant els nou títols de campions estatals. A les proves individuals, Juanjo Méndez  (MC1) i Raquel Acinas (WC2) foren campions tant a la persecució com a les proves de quilòmetre i 500 metres, respectivament. A tots dos triomfs de Méndez, Ramon Álvarez fe tercer, mentre que Elisa Cazalla acompanyà Acinas des del segon esglaó del podi. Per la seva part, Álvarez sumà un tercer podi amb la segona posició de l´ equip de velocitat classe C, junt Xavier Caballo i Jaume Morales.
A les competicions de tàndems assenyalar el salt de qualitat d´ Ignasi Avila i el seu pilot Joan Font. Tots dos foren campions a la persecució i quilòmetre, superant la parell favorita, José Enrique Porto i José Antonio Villanueva, velocista amb un gran palmarès individual. A més Avila-Font es quedà a només dues centèsimes de guanyar la velocitat al tàndem Porto-Villanueva.
La parella femenina formada per Josefa Benítez i Judit Masdeu signà el triplet amb persecució, quilòmetre i velocitat. Catalunya superà Euskadi al tauler de seleccions amb els esmentats quinze podis, lluny dels bascos.
Arran de la competició celebrada  Galapagar, la selecció espanyola ha concretat una concentració per preparar els mundials de la disciplina, que seran a final de mes a Holanda. Entre els seleccionats hi són Juanjo Méndez i el tàndem Avila-Font.