Casas, Rodríguez i Martorell tanquen la seva participació al Mundial de Pista

21/10/2024
Pista

Tres ciclistes catalans han participat, del 16 al 20 d’octubre, al Mundial de Ciclisme en Pista de categoria absoluta que s’ha disputat a Ballerup (Dinamarca). La velocista Helena Casas i els fondistes Laura Rodríguez i Erik Martorell han format part d’una selecció espanyola formada per 19 representants.

El primer en penjar-se un dorsal de competició al Ballerup Super Arena de Dinamarca va ser Erik Martorell, que hi participaria per partida doble. En primera instància, el català va fer equip amb Álvaro Navas, Beñat Garaiar i Joan Martí Bennassar per disputar la prova de persecució per equips, a la qual van acabar en 10a posició i no van poder passar a la següent ronda. Quatre dies després, Martorell tancaria el Mundial participant també a la prova Madison, formant parella amb el madrileny Álvaro Navas. El fort ritme imposat a la competició, que va acabar amb victòria dels alemanys Roger Kluge i Tim Torn Teutenberg, va obligar l’abandonament de la parella Martorell-Navas.

Poca fortuna també per a Laura Rodríguez, que participava en el seu tercer mundial absolut sent de la partida a la prova Madison. La badalonina va fer parella amb la madrilenya Eva Anguela, guanyadora de la prova al darrer Memorial Miquel Poblet. La parella va començar la prova amb força, puntuant en el primer esprint, però el fort ritme imposat per les parelles favorites va obligar l’abandonament de Rodríguez i Anguela al ser doblades en dues ocasions.

Per últim, la veterana Helena Casas, que no s’ha perdut cap cita mundialista des del 2008, prenia la sortida al seu 17è Campionat del Món. La velocista va participar a la prova keirin amb una bona tercera posició a primera ronda, però no li permetia avançar ronda i, amb una quarta posició a la cursa de repesca, va tancar la seva participació a Ballerup.

Medaller amb regust a Memorial Miquel Poblet

El Mundial de Ballerup, que ha coronat els millors especialistes del món, ha vist penjar-se medalles al podi a vells coneguts del Memorial Miquel Poblet. El valencià Sebastián Mora, que fa menys d’un mes va participar al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona lluint els colors de Burgos-BH i també de la selecció catalana, es va proclamar aquest cap de setmana campió del món de puntuació.

També va aconseguir una prestigiosa medalla la noruega Anita Stenberg, que després de repetir victòria al Memorial Miquel Poblet 2024 va aconseguir a Ballerup una medalla de bronze a l’òmnium. Harry Lednigham-Horn, Hayden Norris i Clara Schneider, també presents a Barcelona aquest mes de setembre, va quedar-se a les portes del podi amb quartes posicions a les proves de keirin i velocitat per equips respectivament.