Àngel Sixto aconsegueix a Bordeaux la primera victòria del Catalunya TCT

23/10/2006
Pista

Àngel Sixto aconsegueix a Bordeaux la primera victòria del Catalunya TCT

Sixto, que no va poder disputar les proves de velocitat ?open? a causa de la seva condició júnior, va vèncer amb autoritat en el scratch juvenil, prova de semi fons que en teoria no s'adapta a les seves condicions de sprinter, però resultant la primera victòria internacional del jove equip català.

L'alegria per als components de Catalunya TCT va continuar amb el prometedor debut de les femines, ja que Débora Gàlvez va aconseguir un altre parell de llocs de podi en la carrera francesa acabant segona en les dues proves de fons celebres: scratch i eliminació danesa, i només superada a les dos cursas per la basca Leire Olaberría, integrant del nou equip de Pista UCI basc, Eustrak. Per la seva banda, Helena Casas assolia el cinquè lloc, tant en el scratch com en la velocitat, prova aquesta última, guanyada per la francesa Clara Sánchez, subcampiona del Món de la especialitat.

Mentrestant, els velocistes Antoni Clua i Itmar Esteban, es van defensar amb soltesa en unes proves de velocitat plenas d'excampions i ?recordmans? del Món de les diferents disciplines de velocitat. Si bé els seus llocs finals van ser discrets (11è i 12è en el sprint per a Esteban i Clua respectivament, i 12è en el keirin per a Esteban) el cert és que els dos corredors comencen a mostrar la seva progressiva adaptació a l'exigent ritme que imposa l'elite d'aquest as especialitats i es van barallar, sense complexos, amb els consagrats: Tournant, Bourgain, Bauge, Henriette, Duble o el jove Kevin Sireau, aquest últim millor velocista del torneig.

Al costat dels ciclistes de Catalunya Team també van competir a Burdeos els sub23 Aitor Aznar i Joan Font defensant els colors de la selecció catalana. En la prova del scratch disputada a dues mànigues, van acabar cinquè (Aznar) i sisè (Font), mentre que en els punts van invertir el protagonisme acabant setzè i dinovè. Ja en l'americana, on van formar parella, van aconseguir la dotzena plaça en una prova que van guanyar els francesos Rosseau-Dauga, i amb els bascos d'Eustrak Alonso-Elorriaga en segona posició.

 

Nota del Catalunya Track Cycling Team

Fotografia: Àngel Sixto