Sergio Garrote suma la segona medalla a París 2024

07/09/2024
Paraciclisme

El handbiker Sergio Garrote segueix ampliant la seva història i, tan sols un dia després de proclamar-se campió paralímpic en contrarellotge, aquest dijous 5 de setembre ha aconseguit la medalla de plata a la prova en ruta dels Jocs Paralímpics de París 2024.

Sergio Garrote ha començat manant des del principi en una prova en ruta que s’ha hagut d’endarrerir una hora respecte l’hora prevista per culpa de la pluja. Al final de la primera volta, el català ja rodava al capdavant en solitari i amb 15 segons d’avantatge sobre el local Florian Jouanny, gran favorit i defensor del títol. Tot i això, el francès ha estat capaç de donar caça a Garrote en la segona volta i deixar anar un atac vencedor en el darrer pas pel circuit de Clichy-Sous-Bois. Finalment, Jouanny ha fet bons els pronòstics i ha aconseguit l’or amb 22 segons de marge sobre Garrote i més de set minuts i mig sobre l’italià Luca Mazzone, que ha completat el podi.

Amb aquest subcampionat paralímpic, Garrote suma la seva segona medalla a París 2024 i millora els resultats aconseguits fa tres anys a Tòquio, quan va ser campió paralímpic en crono i bronze a la prova de ruta. El català suma doncs la seva quarta medalla paralímpica als 45 anys i segueix fent gran el seu palmarès, que ja forma part de la història del ciclisme i l’esport català.