Guillem Muñoz i Ramona Gabriel, campions de Catalunya de marató

13/05/2018
Marató

Guillem Muñoz i Ramona Gabriel, campions de Catalunya de marató

Aquest diumenge s'han disputat a l'emblemàtica prova d'Aguilar de Segarra el Campionat de Catalunya de Marató BTT, en una prova organitzada per Ocisport que, a més, suposava la segona cursa puntuable per la Marathon Cup by Scott & Taymory. Una cursa amb història que atrau bikers de tot tipus gràcies al seu recorregut que combina perfectament l'esforç físic amb la diversió tècnica. Les pluges dels dies anteriors han ajudat a que el recorregut estigués en bones condicions: sense pols i sense excessiu fang, amb una temperatura ideal per a una jornada de pedals al cor de Catalunya.

La lluita pel títol es presentava molt oberta, sense un favorit clar. I finalment ha estat Guillem Muñoz (Blue Motors - Neolith), 2n en la prova l'any anterior i total coneixedor de la zona, qui s'ha endut la victòria. La prova, a causa de el seu perfil ondulat fa que sigui una cursa d'eliminació i alta velocitat en la lluita per la victòria. Un grup nombrós ha rodat unit des de l'inici per anar perdent unitats a mesura que avançaven els quilòmetres. Muñoz i Josep Betalú (DR Bike Racing Team) semblaven ser els més forts del dia i es destacaven en el tram final, encara que l'argentí Dario Gasco (Coluer Ixcor) sempre va estar a l'aguait. Muñoz acabaria sent el més fort d'ells i entrant en meta en solitari, aconseguint també el títol de campió de Catalunya de bike-marató. Amb això també passa a ser el líder de la general del campionat, just quan aquest arriba al seu equador. Dario Gasco i Josep Betalú han completat el podi absolut de la cursa.

Per la seva banda, Ramona Gabriel (Blue Motors Neolith) ha confirmat el el bon estat de forma que travessa en aquesta fase de la temporada i s'ha proclamat campiona de Catalunya de bike-marató per davant de Sandra Jordà (Orbea Sport Club) i Helena Isanta (Fes Bici Igualada). Amb això revalidava el títol que ja va obtenir l'any passat a la prova de Vall de Boí. A la resta de categories, cal destacar el bon rendiment del campió sub-23, Pau Romero (BG Team 100% Natural) que ha tingut un paper destacat en l'arrencada de la prova i ha acabt sent el millor de la seva categoria per davant de Guillem Cassú (Gerunda Club Ciclista) i Sergio Gutierrez (Biking Point). Albert Planas (Cicles Sans) en màster, Silvia Roura (Esteve) en fèmines sub-23 i Neus Parcerisas en fèmines màster han completat la llista de campions autonòmics.

La Marathon Cup by Scott & Taymory afronta ara un moment decisiu de la temporada ja que la següent prova serà a la gran Sea Otter Europe, el marc perfecte per a una cita d'aquest tipus que uneix bicicleta de muntanya de competició amb el vessant més divertit i recreatiu, tot això en el marc d'un festival que enguany ha doblat el seu espai d'exposició i que estarà ple de novetats. La cita serà el dissabte 9 de juny.

Tota la informació de la prova.
Classificacions completes.