Verges viu un accidentat Campionat de Catalunya màster

03/06/2024

Verges acollia aquest dissabte 1 de juny el Campionat de Catalunya màster de carretera en el marc del Gran Premi Yari’s Route, organitzat per l’Associació Ciclista Girona. La prova va estar marcada per una caiguda que va obligar a acabar suspenent la carrera de màsters 30 i 40 i declarant com a desert el títol de campió català.

La jornada havia arrencat a les 15h amb la sortida de màsters 50 i 60, que va reunir un centenar de participants. La victòria va ser per a Marc Aureli Elías (Club Ciclista Bas), que es va imposar a l’esprint a Sergi Sales (Cycling No Limit Cardedeu) i Javier Faricle (RCB Motor Begues). Entre els màsters 60, títol català per a Miguel De Diego (Momentum Yaris Route), que va ser el més ràpid i es va imposar a Albert Giménez (Club Ciclista Ratpenat) i Denis Kuster (Nou Empordà Bikes Club Ciclista).

La competició va continuar amb la disputa de la prova màster 30 i 40, però una caiguda passat l’equador de la carrera i la impossibilitat de comptar amb el metge de carrera i l’ambulància reglamentària, que estaven atenent els afectats, va obligar a aturar la marxa dels corredors. Després de poc més de mitja hora, els participants van decidir donar la prova per acabada i rodar neutralitzats fins a meta, malgrat la intenció de l’organització i la Federació Catalana de Ciclisme era la de reprendre la competició quan les condicions ho permetessin.

Donada la situació excepcional, el Campionat de Catalunya màster 30 i 40 va quedar desert i no hi haurà títol de campions.