Sant Boi acull tres curses ciclistes el mateix cap de setmana

16/05/2011

Els dies 14 i 15 de maig Sant Boi ha viscut dos dies d'autèntica festa ciclista amb la disputa de 3 curses per a les categories Cadet, Júnior, Elit, Sub23, Sènior i Master30. Els Cadets i Jüniors disputaven les seves curses a un exigent circuit al parc de la Muntanyeta santboià i la resta de categories vàren disputar la XXX Cursa Ciclista del Llobregat, de 164 kms de recorregut, entre La Pobla de Lillet i Sant Boi de Llobregat.
Van obrir el foc els cadets amb la primera cursa de la Challenge del Baix Llobregat de Ciclisme Cadet, on Antoni Martínez (Morenito) es va imposar amb certa facilitat. Van prendre la sortida un total de 42 corredors, entre els quals una fèmina. La participació dels corredors santboians va finalitzar amb el 15è lloc d'Aleix Hernández, el 20è de Ivan Badia, el 25è del Marc Bataller el 32è de l'Alex Palazón i el 33è de l'Oscar Iglesias. Per equips la victòria va correspondre al Ciclos Morenito, mentres que el Sant Boi Boig Per Tu va ocupar la 4a posició.
A continuació va ser el torn dels júniors i en aquesta cursa el domini del Sant Boi Boig Per Tu va ser aclaparador. El corredor júnior Luis Sánchez del Sant Boi Boig Per Tu va ser el vencedor indiscutible del Gran Premi Vila de Sant Boi mentres que l'equip santboià també va ser el vencedor de la classificació per equips.
Des de les primeres voltes el corredor santboià es va fugar junt amb el Marc Almeda (Mollet) i junts obriren un forat que els va portar a passar en primera posició el primer esprint bonificat. Tot i que el Luís Sánchez es va despenjar momentàniament per esperar al seu company David Dalmau que venir per darrera, la seva força i el control del Sant Boi Boig per Tu al pilot van fer que la situació tornés a ser com a l'inici. A la fase final de la cursa Sánchez i Almeda van ser neutralitzats i, tot i així, Sánchez va a aconseguir una nova bonificació al darrer esprint que li va donar la victòria individual.
Com ja ha quedat palès abans, la gran tasca santboiana va portar l'equip a vèncer en la classificació per equips. David Dalmau va finalitzar en 3a posició, el Joan Albó en 5a, l'Oriol Raya en 7a, el Daniel Ginés en 18a, l'Alex Ulloa en 20a, el Sergi Martínez en 24a i el Marc Teniente en 27a.
Aquestes victòries van servir per a que tant el Luis Sánchez a nivell individual como el Sant Boi Boig Per Tu a nivell col•lectiu s'enduguessin el triomf en ambdues classificacions de la Copa Catalana de Primavera.
Pel que fa a la darrera de les curses, diumenge 15 de maig s'ha disputat la 30a edició de la Cursa Ciclista del Llobregat sota l'organització del Club Ciclista Sant Boi que, per segon any consecutiu, ha tingut la sortida a la Pobla de Lillet, molt a prop del naixement del riu Llobregat, i que, com sempre, ha tingut l'arribada a la població de Sant Boi. En total, 164 kms que han recorregut un total de 80 corredors de les categories Elit, Sots23, Sèniors i Master30.
S'ha donat la sortida a les 9 del matí des de la Pobla de Lillet i de bon inici s'ha format una fuga d'11 corredors que ha mantingut un marge al voltant dels 50 segons i que de mica en mica ha anat perdent unitats, fins arribar a l'inici del darrer coll, l'alt d'Ullastrell, amb un mínim avantatge sobre el pilot que els ha neutralitzat els darrers 4 components de l'escapada en les primeres rampes. En aquest moment la cursa ha canviat totalment i abans de coronar s'ha format un trio amb l' Ibon Zugasti (Vitaldent), Jordi Cervantes (CJAM) i Albert Ebri (Renault Olot), que han aconseguit obrir forat i ampliar-lo fins arribar al avantatge final de 2:46 sobre el pilot.
Ja a Sant Boi, s'han estudiat fins que a falta de 300 metres de l'arribada han iniciat l'esprint; Ebri ha sigut el primer en abandonar la lluita i Zugasti i Cervantes han mantingut un emocionant frec a frec fins a la mateixa línia d'arribada, on Zugasti s'ha imposat per una bicicleta de marge.
El Club Ciclista Sant Boi està molt satisfet tant amb el desenvolupament de la cursa, on els corredors han donat espectacle des del primer kilòmetre, com amb la resposta del públic, que ha sortit als pobles a veure el pas de la cursa i ha omplert l'arribada al carrer Pau Claris de Sant Boi.