Roger Adrià i Gerard Armillas, campions d'una Copa Espanya amb accent català

06/05/2019
Carretera

Roger Adrià i Gerard Armillas, campions d'una Copa Espanya amb accent català

Aquest darrer diumenge es posava el punt i final a la Copa d'Espanya elit/sub23 de carretera d'enguany amb la disputa del GP Macario a Alcalá de Henares (Madrid), una competició que ha tingut un clar accent català. Durant el transcurs de les nou proves ha estat liderant sempre la competició un ciclista català, i finalment la general s'ha tancat amb la victòria sub23 i absoluta del barceloní Roger Adrià (Lizarte), mentre que el títol elit acabava en mans d'un regular Gerard Armillas (Team Compak), 4t absolut per darrere del també català Kiko Galván. En total, són quatre els ciclistes catalans que han acabat entre els deu primers, un fet que ha valgut ja el salt al camp professional del gironí Joel Nicolau.

Roger Adrià ha demostrat el salt de qualitat que l’han passat el portava a ser subcampió d’Espanya de contrarellotge. El barceloní, de 21 anys, es posava líder de la competició després de la victòria al Memorial Momparler castellonenc, i a més s’ha mostrat intractable a la resta de la competició, sent segon a la Aiztondo Klasika i el GP Macaro final, mentre que també pujava al podi del prestigiós Memorial Valenciaga. Tercer a la general absoluta ha estat el seu company d’equip, el vallesà Kiko Galván, que ha exhibit la seva potència amb la victòria a la segona prova, el Trofeo Guerrita, que el situava líder fins que el va rellevar el mateix Adrià.

Finalment, campió elit i 4t absolut ha estat Gerard Armillas. Amb 23 anys, el maresmenc del Team Compak començava la temporada com a líder després de la seva victòria a la 53ª edició del Circuito Guadiana de Don Benito (Extremadura), i pràcticament no ha cedit ni en una cursa el seu mallot de líder elit després d’una campanya molt regular, en què ha acabat entre els deu primers a més de la meitat de les curses. Per seguir amb el recital català en les primeres posicions, 6è final ha estat Joel Nicolau, un dels millors ciclistes de la temporada i que ja no ha disputat les últimes dues proves pel seu salt a l’equip professional de l’equip Caja Rural-Seguros RGA.

"Amb l’edat en què està, sabíem que el Gerard s’està jugant el seu lloc de veritat en un any determinant. Per això la Copa d’Espanya era vital i així ha estat. Va començar de forma immillorable guanyant, i tot i tenir mala sort en algunes proves amb punxades i caigudes, hem pogut acabar amb un gran resultat", explica el director tècnic de l’equip tarragoní, Francesc León. "L’equip ha sabut des del principi que s’havia d’estar al costat del Gerard, oblidant-nos d’escapades i altres objectius particulars que poguessin estar en joc, per poder estar amb ell en els moments importants. Hem mantingut fixe el grup de corredors elits i hem anat rotant amb els corredors sub23, especialment els que venen de juvenil perquè puguin agafar experiència i es vagin adaptant a la categoria. Especialment el Gerard i el David (Gómez) han sabut estar sempre a l’altura per poder mantenir el liderat".

"És un títol que ens fa molt contents. Som un equip amb recursos molt limitats comparat amb altres equips a nivell estatal i sovint ens costa retenir corredors i fer una plantilla àmplia, però estem demostrant que podem aconseguir grans fites", continua León. "El Gerard sempre ha tingut ofertes d’altres equips, però ha valorat i prioritzat el fet de córrer a casa, on es pot donar fins i tot millors prestacions, i és una cosa que valorem molt", apunta el tècnic de la històrica estructura tarragonina, que ja sap el que és guanyar la Copa Espanya en diverses ocasions i promocionar un grapat de ciclistes a professionals en les seves dècades d'història amb Antonio Pineda al capdavant. 

Fotografia: Àngela Monleón / Team Compak