Raül Castelló, vencedor de la 61a edició de la Volta a Tarragona

17/06/2024
Carretera

Els darrers dies 14, 15 i 16 de juny s'ha disputat en tres etapes amb seus a les localitats de Marçà, la Pobla de Mafumet i Reus una les cites més històriques del calendari català de carretera: la Volta Ciclista a la Província de Tarragona, que sota la organització de Promoevents ha viscut aquest 2024 la seva 61a edició, obert a les categories màster i elit/sub femenina. Tres dies de competició que han coronat com a vencedor final a Raül Castelló (Furore Cycling Club), que ha fet valer la seva regularitat per davant d'Oriol Escolano (GR Bikes-Grupo El Reloj), vencedor de la primera etapa, i Aritz Arruabarrena (GR Bikes-Grupo El Reloj), que va alçar els braços en l'última etapa disputada a Reus.

La prova es va posar en marxa amb una primera etapa de 79,5 quilòmetres molt exigents amb sortida i arribada des de Marçà (el Priorat), una de les grans novetats d'aquesta edició. Un centenar de ciclistes posaven en marxa la cursa en una jornada dura tant pel recorregut com per la calor que va acabar que va acabar sent clau en la resolució final de la cursa, gràcies a l'avantatge aconseguit per Oriol Escolano (GR Bikes-Grupo El Reloj), vencedor d'aquesta primera etapa, que va arribar destacat a meta juntament amb Raül Castelló (Furore Cycling Club) per a situar-se com a primer líder de la cursa (Classificacions de la 1a etapa).

La segona etapa, amb sortida i arribada a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) i amb 81,5 quilòmetres de recorregut, va tenir com a vencedor a Antonio Manuel Mateos (Fernando Torres), que va ser el més ràpid en un esprint d'una norantena de ciclistes que es van jugar la victòria d'etapa, sense importants diferències de cara a la general, que es definiria a la tercera i última etapa de diumenge (Classificacions de la 2a etapa). La jornada decisiva doncs seria la de diumenge, una etapa de 90 quilòmetres amb arribada i sortida a Reus (Baix Camp). Un últim al qual s'arribava amb el líder Escolano i Raül Castelló (Furore Cycling Club) al mateix temps, però que finalment aquest segon va aconseguir deixar-lo enrere en una etapa complicada amb gran protagonisme per la pujada a la Mussara que li va permetre proclamar-se vencedor final d'aquesta Volta a Tarragona. A Reus hi arribava destacat un grup d'escapats d'una desena de ciclistes, entre els quals va ser el més ràpid per endur-se la victòria d'etapa Aritz Arruabarrena (GR Bikes-Grupo El Reloj), que també pujaria al podi final en tercera posició.

D'aquesta manera, el màster 40 Raül Castelló (Furore Cycling Club) es proclamava vencedor absolut d'aquesta 61a Volta Ciclista a la Província de Tarragona, mentre que el vencedor màster 30 era el segon classificat absolut Oriol Escolano (GR Bikes-Grupo El Reloj), el vencedor màster 50 Xavier Soria (Femequip Màster), el vencedor màster 60 Francisco Miguel (Momentum-Yari's Route), i la primera fèmina, Georgina Agell (Baix Ter Women's Team Academy).