Nairo Quintana i Alejandro Valverde prenen posicions a la Volta a Catalunya

20/03/2013
Carretera

La primera jornada muntanyosa de la Volta a Catalunya ha quedat en mans del ciclistes del Movistar que ha guanyant l´ etapa amb Nairo Quintana i agafat el liderat mitjançant Alejandro Valverde. La pujada a Vallter 2000 van enregistrar moviments de gent important com el belga Jurgen Van den Broeck (Lotto) i Bradley Wiggins (Sky), quart i guanyador al darrer Tour respectivament, fins que Joaquim Rodríguez (Katusha) provà al tram final. El colombià Quintana està atent al moviment del català i guanyà amb sis segons sobre un grupet de favorits encapçalat pel seu company Valverde, qui gràcies a les bonificacions del primer dia és el nou líder de la cursa.

Demà la Volta pren rumb cap a Port Ainè, pujada que l´ any passat no es va poder disputar per la neu. Serà una jornada de 217 quilòmetres amb els alts de Merolla (3ª), Pedraforca (1ª), Josa del Cadí (2ª) i Cantó (1ª) abans de la pujada final.