Mauricio Muller és el primer guanyador de la Clàssica Isaac Gálvez

14/05/2012

Finalment aquest dissabte, amb calor inclosa, es va realitzar la desitjada Clàssica Isaac Gálvez, Gran Clàssica amb 118 kms de recorregut per terres del Garraf i Penedès.
La particularitat d'aquesta cursa van ser els 8 trams de camins rurals asfaltats, on s'exigia als corredors un plus d'atenció i concentració, doncs era vital mantenir una bona posició a l'entrada dels trams per evitar sorpreses.
El primer i tercer tram eren a la població de Sant Jaume dels Domenys amb una longitud d' 1 km. El segon i quart, s'iniciaven a la població de Cornudella amb una longitud d' 1,7 km, i el cinquè tram, dins el Parc Natural del Foix, a la població de les Masuques amb una longitud d' 1 km.
Des de la sortida pujant pel pantà de Foix el pilot ja va iniciar un fort ritme amb diversos intents d'escapada, la inquietud d'aquests trams feia que la cursa anés força animada.
Finalment un grup, amb 10 unitats, va anar agafant, poc a poc, distància amb el pilot. Els diferents trams estrets, com les continues pujades i baixades del terrenys del Penedès van propiciar que tres corredors, Francesc Gironès (MOPESA), Oriol Colomé (Bicis Esteve) i Mauricio Muller (UPV-BANCAJA) marxessin de la resta de companys.
Acabant l'últim tram de camí rural, Francesc Gironès va perdre contacte amb els seu dos companys d'escapada, i Muller i Colomé amb un terreny ja favorable baixant cap a Vilanova i la Geltrú es disputarien l'esprint final.
A 300 metres abans de l'arribada, un gir de 180 graus exigia aturar la bicicleta per tornar a remuntar la recta final en lleugera pujada. Mauricio Muller en aquest tram final va ser més ràpid i s'endugué aquesta primera Clàssica Isaac Gálvez.