L’equip català Massi – Baix Ter, gran vencedor de la Copa d’Espanya

16/07/2024

El Gran Premio Ayuntamiento de León va posar, aquest diumenge 14 de juliol, el punt i final a la Copa d’Espanya Fèmines 2024, que va arrencar el mes de març i ha comptat amb set proves puntuables. L’equip català Massi – Baix Ter ha estat el gran dominador del calendari estatal amb la victòria absoluta de Susana Pérez, el triomf de Paula Blasi a la categoria sub 23 i la victòria, també, a la classificació per equips.

L’equip de Torroella de Montgrí s’ha mostrat a un gran nivell durant tota la Copa d’Espanya i Susana Pérez ha estat la gran dominadora del calendari. La valenciana ha pujat al podi en sis de les set proves que s’han disputat i va aconseguir la victòria al Trofeo Residencia Santa Ana de Abanilla en un doblet de Massi – Baix Ter, amb Íngrid Ruiz segona. L’equip català també va aconseguir la victòria a la Clàssica de l’Arròs, penúltima prova de la Copa, amb triomf d’una Ainara Albert que va estar escortada al podi per les seves companyes d’equip Susana Pérez i Paula Blasi, segona i tercera.

A la prova final disputada a León, Valentina Basilico s’ha adjudicat la victòria seguida de Paula Blasi, segona, i Susana Pérez, tercera, que una vegada més han estat protagonistes al podi. D’aquesta manera, Pérez s’adjudicava la general final de la Copa d’Espanya amb 297 punts, 64 més que una Paula Blasi que era segona i campiona sub23. La mallorquina Marina Garau, amb 197 punts, completava el podi absolut. Resultat destacat també per a les catalanes Íngrid Ruiz, 7a classificada absoluta i segona elit, i Iris Gómez, 9a absoluta i tercera elit.

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, ha fet una valoració molt positiva del rendiment de l’equip a la present edició de la Copa d’Espanya: “El nostre domini ha estat aclaparador, absolut. Ho hem guanyat tot i aquest premi arriba gràcies a la bona feina feta durant tot l’any. Hem demostrat que som un dels equips més potents d’Espanya i això ens deixa molt satisfets. Un dels nostres objectius era aquest i l’hem assolit al mateix temps que hem compaginat un calendari amb proves UCI amb millor rendiment del que esperàvem. Marxarem de vacances amb els deures fets i contents pel que hem fet. La valoració és molt bona i tenim moltes ganes l’any vinent de recuperar la categoria UCI”.

El Gran Premio Ayuntamiento de León també va deixar la victòria en categoria cadet de la campiona de Catalunya Adriana Vargas (Baix Ter Academy), que es va imposar a l’esprint. Candela Pérez (Río Miera - Meruelo), tercera a León, va ser la millor catalana a la general cadet de la Copa d’Espanya (5a), amb Raquel Ortega (7a) i Adriana Vargas (9a) també entre les deu millors. Úrsula Ospina (Ratpenat Club Ciclista), per la seva banda, ha tancat la Copa d’Espanya com a segona classificada de la general màster 40.