La selecció catalana tanca els Escolars amb 8 medalles per equips i quatre títols individuals

07/07/2024
Federació

Del 4 al 6 de juliol, la selecció catalana ha disputat a Avilés (Asturies) els Campionats d’Espanya Escolars, la gran cita anual per al ciclisme cadet i infantil de carretera i BTT. La delegació catalana es va desplaçar a la prova amb 34 representants i va aconseguir 8 medalles per equips, quatre d’elles d’or, i quatre títols individuals de campions d’Espanya: Fran Alemany en ruta cadet, Valeria Piñol en ruta infantil, Laia Rodríguez en BTT cadet i Emma Andreu en BTT infantil. Amb uns resultats molt positius per al futur del ciclisme catala, la selecció ha superat àmpliament les cinc medalles per equips del 2023.

El programa va arrencar el dijous 4 de juliol amb les proves contrarellotge. Catalunya va aconseguir la medalla de bronze a la contrarellotge per equips femenina de categoria cadet, amb un equip format per Lluna Jiménez, Naia Torrent, Adriana Vargas i Candela Pérez. Hores més tard, el cadet Aitor Martínez es va proclamar subcampió d’Espanya de contrarellotge individual. Entre les dues proves, la selecció formada per Fran Alemany, Eloi Ramos, Ferran Torra i Hugo Marrase va ser 8a a la CRE cadet i Julia Vilanova va ser 9a a la CRI.

Les proves en ruta cadet i infantil es van disputar el divendres amb gran èxit català. La selecció catalana va aconseguir els títols de campions d’Espanya a les dues proves cadet, tant femenina com masculina, i el subcampionat per equips a la prova infantil femenina. Naia Torrent va pujar al podi de la prova cadet després de ser protagonista durant tota la prova i acabar saltant del grup perseguidor per aconseguir la medalla de bronze. En la prova masculina, Fran Alemany va aconseguir rematar una llarga escapada compartida amb Joanes Olaizola (Navarra) i Diego Rodríguez (Asturies) per acabar alçant-se com a campió d’Espanya cadet en ruta.

Més igualtat hi va haver a les proves infantils, amb la carrera femenina decidida a l’esprint. La catalana Valeria Piñol va aconseguir el títol de campiona d’Espanya després de ser la més ràpida a l’arribada i el gran paper de la selecció es va traduir amb una segona posició per equips gràcies a la 11a posició d’Ivet Alcaraz i la 12a de Júlia Cabada. Jordi Hernández (16è) va ser el millor català a la cursa masculina.

Laia Rodríguez i Emma Andreu, campiones d’Espanya de BTT
El domini de la selecció catalana als Campionats d’Espanya Escolars es va mantenir el dissabte a les proves de BTT. Catalunya va aconseguir el títol per equips a les dues proves femenines, cadet i infantil, amb una gran demostració de força de les ciclistes catalanes. Laia Rodríguez es va imposar en solitari per proclamar-se campiona d’Espanya cadet de BTT i Abril Roma (5a), Martina Pellicer (8a) i Foix Miquel (10a) van entrar també al TOP-10 de la carrera. A la prova infantil, títol de campiona d’Espanya per a Emma Andeu i victòria per equips gràcies a la 4a posició de Jana Freixas, la 14a de Mariona Balcells i la 24a de Lucía Gutiérrez.

També van pujar al podi per equips les dues seleccions masculines de BTT. Els cadets Borja Carvacho (6è), Damià Matamala (11è), Aleix Huéscar (21è) i Santi Vall (36è) van aconseguir la medalla de plata per equips i Axel Serrano (6è), Adrià Casas (12è) i Gerard Estany (32è) van aconseguir el bronze a la prova infantil tot i l’abandonament per problemes mecànics de Martí Cullell.

El programa a Avilés es va tancar el dissabte a la tarda amb les proves de gimcana infantil, que van deixar la darrera medalla de la delegació catalana amb la segona posició per equips a la prova femenina. Ivet Alcaraz i Jordi Hernández, tots dos en quarta posició, van ser els millors representants catalans a l’especialitat i van quedar-se a les portes de l’últim podi dels Campionats d’Espanya Escolars 2024.

La cita cadet i infantil ha tornat coincidir en dates i seu amb els Campionats d’Espanya Júnior, amb una àmplia presència catalana i doblet de victòries a les proves masculines. Adrià Pericas va vestir-se el mallot de campió d’Espanya a la contrarellotge individual i Marc Zafra ha aconseguit aquest diumenge el títol de campió d’Espanya júnior en ruta.