La selecció catalana, protagonista al Campionat d’Espanya sub 23 en ruta

23/06/2024
Federació

La Comunitat de Madrid ha acollit el cap de setmana del 21 al 23 de juny els Campionats d’Espanya de carretera per a les categories elit UCI, elit i sub 23. La selecció catalana ha pres la sortida a la prova sub 23 masculina amb una desena de representants.

Jan Castellón, Marc Rubirola, Jaume Fíguls, Pau Matarín, Mario Silva, Gerard Ledesma, Adrià Franquesa, Albert Muntanya, Daniel Artero i Iván Viladrich han estat presents a la sortida de la prova en ruta al Monestir de San Lorenzo de El Escorial. La carrera presentava un recorregut exigent amb 160,8 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell, primer amb quatre voltes a un circuit llarg i després tres voltes a un circuit més curt que incloïa un doble ascens al tram inicial de la pujada a Abantos.

Ja des de l’inici, la prova ha transcorregut amb un ritme elevat i amb múltiples intents d’atacs que, després de la primera hora, ha deixat un grup de 35 ciclistes al capdavant que s’acabaria reduint a una quinzena a les primeres rampes d’Abantos. Gerard Ledesma i Marc Rubirola han estat els dos representants catalans en el tall decisiu de la prova i, en l’últim pas per meta, Ledesma s’ha destacat al capdavant en un grup amb Aimar Tadeo (Navarra), Marc Cabedo (Comunitat Valenciana), César Pérez (Múrcia), Pablo Lospitao (Extremadura) i Daniel Criado (Madrid). La falta d’entesa entre ells ha fet que alguns membres del grup perseguidor tornessin entrar a la lluita per les medalles i Hugo de la Calle (Astúries) ha sentenciat la victòria amb un atac a l’empedrat previ a la línia de meta.

Marc Rubirola ha estat finalment 7è i el millor representant de la selecció catalana a la prova. També han finalitzat la carrera Gerard Ledesma (21è), Pau Matarín (26è), Mario Silva (27è), Adrià Franquesa (31è), Jan Castellón (48è), Daniel Artero (50è), Ivan Viladrich (64è) i Jaume Fíguls (65è).

Paula Blasi, subcampiona sub 23 en ruta

Més enllà de la presència de la selecció catalana sub 23, els Campionats d’Espanya han deixat resultats destacats per al ciclisme català. Als tres títols estatals aconseguits el divendres a les proves contrarellotge, de la mà de David de la Cruz, Mireia Benito i Paula Blasi, s’hi va sumar el dissabte 22 de juny el subcampionat en ruta aconseguit per Blasi, que tancava d’aquesta manera una primera participació als Campionats d’Espanya amb doble presència al podi.

La corredora del Massi – Baix Ter, que va iniciar-se aquest 2024 en el ciclisme de competició, ha aconseguit en tan sols uns mesos els títols catalans de ruta i contrarellotge, el títol sub 23 d’Espanya en CRI i el subcampionat en ruta, mostrant-se com la gran revelació de la temporada. A les proves elit, Mireia Benito va tornar estar a la lluita per les medalles però va acabar 5a a la prova que va guanyar Usoa Ostolaza. En categoria masculina, 6a posició per a Roger Adrià, millor català del Campionat, i 10a per a David de la Cruz, que ha tancat uns Campionats d’Espanya molt positius.