La selecció catalana, amb "un gran grup" pel Campionat d'Espanya sub23

25/06/2019
Carretera

La selecció catalana, amb "un gran grup" pel Campionat d'Espanya sub23

Múrcia serà aquest cap de setmana l’epicentre del ciclisme estatal amb la disputa dels Campionats d’Espanya de carretera per les categories professional, elit, sub23 i fèmines, on la selecció catalana aspira a tot amb "un equipàs" per les proves sub23 de CRI i ruta de divendres i dissabte. Les proves elits i fèmines, en canvi, es disputaran per equips comercials.

Divendres 28 es disputarà la prova contrarellotge amb un recorregut de 21,6 quilòmetres a Yecla, on hi participaran el subcampió de la temporada passada, el recentment proclamat campió absolut de la Copa d’Espanya Roger Adrià juntament amb els seus companys d’equip Kiko Galván i un Pau Miquel que, en el seu primer any en la categoria, ja es va proclamar campió de Catalunya sub23 de la modalitat a Súria. Per la seva banda, la prova en ruta se celebrarà el matí del dissabte 29 entre Archena i Lorca, amb un recorregut exigent de 157,8 quilòmetres i alguns ports importants, una prova en què el combinat català hi porta la representació màxima de deu ciclistes i amb el que es pot aspirar a grans fites, tal com apunta el seleccionador Carles Torrent. A Adrià, Galván i Miquel se’ls hi sumaran Erik Martorell, Álex Ruiz, Marc Brustenga, Edu Rodes, Ferran Robert, Alex Martín i Jordi López.

"Tenim un molt bon equip. Tant Roger Adrià com Kiko Galván són dos corredors que estan per guanyar: són ràpids, han estat valents aquest any i el seu nivell el demostra la seva temporada i les seves presències amb la selecció espanyola", apunta Torrent. "Si s’arribés a l’esprint també hi ha el Marc Brustenga (vigent campió de Catalunya sub23), que està en un moment genial: el recorregut potser és massa dur, però si passa els ports serà una de les opcions que no ens fallarà perquè és un guanyador nat".

"Tenim un gran grup, en què molts estan en el seu tercer any de sub23 i és l’any en què ho poden fer molt bé. L’Erik Martorell que ve de fer top15 a la Volta a Castelló, l’Edu Rodes que ja té experiència i és un bon gregari. Portem a cinc corredors de Lizarte, dos dels quals seran els principals líders i estan habituats a córrer junts. Jordi López, per exemple, en cas de filtrar-se en alguna escapada també seria un corredor amb opcions", continua Torrent. "De cara a un futur també fem lloc a corredors com el Pau Miquel, que des de petit sempre ha anat aconseguint medalles als Campionats d’Espanya d’altres categories, i per la ruta un altre corredor de primer any com Álex Martín", tanca el seleccionador.

Selecció catalana sub23 pel Campionat d’Espanya 2019:

  • Kiko Galván (CRI + ruta)
  • Pau Miquel (CRI + ruta)
  • Roger Adrià (CRI + ruta)
  • Erik Martorell (ruta)
  • Álex Ruiz (ruta)
  • Marc Brustenga (ruta)
  • Edu Rodes (ruta)
  • Ferran Robert (ruta)
  • Alex Martín (ruta)
  • Jordi López (ruta)

Tota la informació dels Campionats d'Espanya de carretera 2019, al llibre de ruta de la web de la RFEC.