La selecció basca domina el Memorial Antonio Miguel

20/05/2019
Carretera

La selecció basca domina el Memorial Antonio Miguel

Aquest cap de setmana, Palafrugell va acollir la celebració de la 11ª edició del Memorial Antonio Miguel Ramírez, prova per etapes cadet que va reunir a 90 participants de tots els equips catalans de la categoria, conjunts estatals i francesos. La selecció d'Euskadi va dominar el podi final amb el vencedor Beñat Carbayeda, Danel Casais i Aimar Erostarbe mantenint l'avantatge aconseguit a la contrarellotge inicial de 6,5 quilòmetres, en què guanyava el mateix Carbayeda mentre  Sergi Darder era 5è, Oriol Alcaraz 6è, i el campió català de la categoria, Martí Hidalgo, 7è.

La segona etapa, que marcant la tònica de tot el cap de setmana va veure com la pluja tenia un gran protagonisme, se l'enduia també el basc Haimar Etxebarria, finalment 5è a la general, entrant de la mà del vencedor final en una etapa en què la selecció basca tornava a dominar posant a gran part dels seus protagonistes al tall decisiu que es va jugar el triomf després de 52 quilòmetres. Finalment, Axier Casado (Tot net-Terrassa) entrava en aquell mateix grup, aconseguint unes diferències que el feien acabar 6è a a la general 29 segons i d'aquesta manera reforçava el liderat a la Copa Catalana cadet. 

El seu company d'equip Oriol Alcaraz (Tot net-Terrassa), 10è a la general, era el 2n classificat entre els cadets de 1r any, mentre que Sergi Darder (Quadis-Trek) també pujava al podi com a guanyador de les metes volants. Uns resultats que porten a Casado a liderar la Copa Catalana (consulta'n el calendari complet i classificacions) amb 255 punts, pels 207 de Martí Hidalgo, 204 d'Alcaraz i 148 de Joel Díaz, tots d'ells de l'equip Tot net-Terrassa, amb Sergi Darder 5è també amb 148 punts. La propera cita dels cadets serà el proper 8 de juny a Sant Julià de Vilatorta.

Classficació final 11è Memorial Antonio Miguel Ramírez:
1. Beñat Carbayeda (Euskadi) 1:33:36
2. Danel Casais (Euskadi) a 0:01
3. Aimar Erostarbe (Euskadi) a 0:02
4. Alejandro Tapia (Academia AM. Díaz) a 0:22
5. Haimar Etxebarria (Euskadi) a 0:28
6. Axier Casado (Tot net-Terrassa) a 0:29
7. Marius Alexandr Knight (Academia AM. Díaz) a 0:35
8. Juan Miguel Sierra (Academia AM. Díaz) a 0:39
9. Jérôme Raus (Sismic Wear-Le Boulou) a 0:43
10. Oriol Alcaraz (Tot net-Terrassa) a 0:55

Fotografia: Carles Fabrellas