Juneda repeteix com a única prova lleidatana de la Copa Catalana fèmines

07/05/2019
Carretera

Juneda repeteix com a única prova lleidatana de la Copa Catalana fèmines

El circuit urbà de la localitat garriguenca de Juneda, amb les seves clàssiques llambordes, tornarà a ser el protagonista aquest cap de setmana de la Copa Catalana Fèmines, la quarta del calendari per totes les categories participants, amb la disputa del 2n Trofeu Vila de Juneda fèmines organitzat pel Club Ciclista Colla la Pedalada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda.

En aquesta edició, la organització ha hagut de variar lleugerament el circuit, tot i que la longitud (1,16kms) i el desnivell positiu acumulat (18m) per volta són molt similars als proposats l’any 2018 en la primera edició. De fet els canvis més significatius són l’augment de la superfície que discorre per llambordes, ja que a la part en ascens cal sumar un petit tram de pendent favorable. I a banda, s’ha ajustat el nombre de voltes, quedant en 20 per la categoria cadet i en 40 per la resta de categories.

Un altre tret diferencial de la prova lleidatana, que enguany és la única exclusivament per fèmines del calendari de la Copa Catalana (juntament amb el Campionat de Catalunya disputat el passat dia 1), són les primes econòmiques que la organització i el públic otorguen a les ciclistes en diferents voltes, un fet heretat de la mítica prova de Copa Critèrium masculina que s’hi disputa a l’agost, i que li dóna un ambient especial.

Mireia Benito (Massi-Tactic) en elit, absent per la seva participació a la prova de l'UCI WorldTour xinesa de Chongming Island, la sub23 Emma Ortiz (Catema.cat), la júnior Laia Burdoy (CAF Turnkey Engineering) i la cadet Lucía García (Top Conserge-Costa Brava), també líder de la Copa d'Espanya, arriben a la cita lleidatana com a líders de la Copa Catalana després de tres dates disputades.

Les inscripcions a la prova són obertes fins dijous a la mitja nit en aquest enllaç.