Julio Alberto Amores repeteix triomf a les Grans Clàssiques a la Clàssica Gálvez

19/05/2019

La tarda d'aquest dissabte, 191 ciclistes dels principals equips elit/sub23 catalans, estatals i andorrans es van reunir a Vilanova i La Geltú per la disputa de la 8ª edició de la Clàssica Isaac Gálvez, prova que organitza la Unió Ciclista Vilanova en record al ciclista vilanoví i que un any més formava part destacada del calendari de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, de la que n'era la cinquena cita puntuable de la temporada 2019. El valencià Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa), repetint el seu triomf a la prova inaugural del circuit, el Trofeu Joan Escolà del març, va ser qui es va endur la victòria.

La cursa va transcórrer molt nerviosa al llarg de 128 quilòmetres, molts d'ells per trams trencacames no asfaltats entre vinyes, i on a més el vent va jugar un paper important. Els intents d'escapada eren constants fins que, aproximadament en el quilòmetre 50 de cursa, un grup de 14 ciclistes d'entre els quals va sortir el guanyador de la cursa es va destacar davant la indeterminació del pilot, aconseguint un avantatge definitiu. La resolució, amb tot, va ser molt emocionant: un grup de quatre ciclistes amb Josep Oriola, Álvaro Marzà, Diederik Deelen i Víctor Olivares entrava destacat als carrers de Vilanova, però va ser a la mateixa línia de meta on Amores, de 26 anys i amb experiència UCI amb l'equip dominicà Inteja, va llançar l'esprint que els va remuntar.

Gràcies a la seva segona posició, el veterà Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff) passa ara a liderar la classificació general de les Grans Clàssiques on ha tingut una gran regularitat. També s'apropa de nou a les primeres posicions el 5è classificat, un Pau Miquel (Lizarte) en el seu primer any en la categoria sub23, i que ha va soprendre agafant el liderat el primer cap de setmana de competició a Sabadell. La propera cita de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall serà el proper 30 de juny, al 53è GP Sant Pere de Perafort (Consulta'n el calendari complet).