El Trofeu Sant Sebastià dóna inici demà a la Challenge de la Canonja

06/02/2013

Aquest dissabte arrenca la vint-i-setena edició de La Challenge de la Canonja, la prova ciclista social per etapes (tot i que cadascuna de les tres és una competició en si mateixa) més important de les comarques de Tarragona, i que escalfa el tram inicial de la temporada ciclista. La primera cursa (les altres dues es faran els dissabtes 16 i 23 de febrer) és el trofeu Sant Sebastià, de 85,5 quilòmetres i que farà passar els corredors, a partir del moment en què es doni la sortida a La Canonja cap a les tres de la tarda, pels municipis de Constantí, El Morell, Vilallonga, La Selva del Camp, Vilaplana, l’Aleixar, Maspujols, Les Borges del Camp, Alforja i Reus, abans d’afrontar l’arribada a La Canonja. El recorregut no ofereix grans complicacions i l’ascensió al coll de la Batalla i la pujada a Alforja des de les Borges no haurien de pesar més que el fred o el vent.
Aquesta primera cursa permetrà copsar el nivell dels que estan cridats a ser els principals protagonistes de la carrera. El Coluer Bicycles (CC Camp Clar) té un dels equips més potents, reforçat amb fitxatges com el de Francesc Guerra, que va guanyar recentment la social de Montroig, o Llibert Sendrós, que es va imposar en la social de Valls. També compta amb noms com Genís Soriano, Marc Vilanova, Benjamí Prades i Airan Fernández, que va guanyar la Challenge el 2011. Tampoc no hi faltarà a la cita el guanyador de l’any passat, Jordi Cervantes, a les files d’un CKT que també compta amb Joan Font com a corredor destacat.
Els altres grans reclams de la competició són el refundat Viveros Alcanar, una mica una incògnita després que tota la infraestructura de l’equip hagi estat traspassada a la Unió Ciclista La Sénia. L’equip es diu La Sénia-Controlpack i té corredors de Catalunya, Aragó i País Valencià. I un altre exguanyador que pendrà la sortida dissabte és l’experimentat Sergi Escobar, del Bicis Esteve i que es va imposar en l’edició de l’any 2000.
Altres equips del territori que prendran part en aquesta Challenge són el Promoevents – Lizarran, un equip de màster 30-sènior de Reus, que té gent que va ser molt bona quan militaven en categoria elit, com ara Aitor Aznar, excorredor de l’equip continental Andorra Grand Valira i l’Andoni Solà, un altre exguanyador de Challenge.