El 5è Trofeu Vila de Juneda, nova cita per a fèmines i júniors

26/04/2024

El calendari català de carretera tindrà una nova cita per a fèmines i júniors al 5è Trofeu Vila de Juneda, que es celebrarà el diumenge 5 de maig a la localitat de les Garrigues. A més, la principal novetat d’enguany serà la separació de les dues proves i la presència d’una sortida exclusivament femenina, igual que en totes les proves de Copa Catalana. Un retorn als orígens de la prova de les Garrigues, que en el seu dia va ser pioners en l'organització d'una prova exclusivament femenina.

La prova organitzada pel Club Ciclista Colla La Pedalada tornarà a proposar un any més el ja tradicional circuit urbà de poc més d’un quilòmetre amb l’exigent pujada al carrer La Font, marcada per les llambordes, i la baixada pel carrer Prat de la Riba. En l'edició de lany passat, la cita va ser la prova inaugural de la Copa Catalana Fèmines, i va acabar amb victòria d’Íngrid Ruiz en la categoria femenina, que va encapçalar un triplet de Massi-Tactic Academy, i Martí Pratginestós en júniors després de rematar una escapada.

Aquest 2024, la cursa arriba enmig d’un dels trams de calendari més intensos de l’any, tant en fèmines com en júniors. Per a les categories femenines, la prova estarà emmarcada entre el Campionat de Catalunya en ruta, que serà el dia abans a Palafrugell, i el Campionat de Catalunya en contrarellotge, una setmana més tard a Raïmat. Serà, a més, la tercera cursa del calendari de Copa Catalana Fèmines, després de la inauguració a El Prat de Llobregat i la cita sabadellenca al Memorial Fidel Bagan. Per als júniors, la prova arribarà després del Memorial Fidel Bagan i el Gran Premi Vila de Ripoll, sent la tercera prova de Copa Catalana en tan sols vuit dies de marge.

Les inscripcions per a les dues sortides estaran disponibles fins el dimarts 30 d'abril a la mitjanit. El programa de competició per a la prova s'iniciarà a les 9h amb el control de signatures i dorsals, a les 10.30h es disputarà la prova júnior i es completarà a les 11.40h amb la prova femenina.