Cole Davis domina en solitari la 54a edició del Trofeu Abelard Trenzano

08/07/2024
Carretera

El nord-americà Cole Davis (Rible Rebello) ha estat aquest dissabte 6 de juliol el vencedor de la 54a edició del Trofeu Abelard Trenzano, prova del calendari de les Grans Clàssiques que organitza anualment el Club Ciclista G.E.R. coincidint amb amb la Festa Major Sant Pere de Ribes (el Garraf). Les Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall, el principal calendari elit/sub23 de carretera del ciclisme català, inaugurava d'aquesta manera el seu intens calendari d'estiu amb la tradicional cita, amb un recorregut proper als 133 quilòmetres, com sempre complint amb set voltes al tradicional circuit amb pas per Vilanova i la Geltrú i Canyelles.

Una gran escapada va marcar la cursa, que va comptar amb més d'una vuitantena de participants i que va comptar amb un podi final internacional gràcies al triomf en solitari del nord-americà Cole Davis (Rible Rebello), acompanyat al podi per dos representants d'equips catalans, amb el jove australià Alexander Galea (Equipo EBS) i el letó Max Andersons (Controlpack). Amb la sisena posició aconseguida, el que era líder de les Grans Clàssiques, Aleix Sierra (CC Lleida-DPedros), mantenia un mallot que defensaria justament l'endemà a Mollet del Vallès.

D'aquesta manera, Cole David prenia el relleu en el palmarès d'Álvaro Sagrado, que havia estat l'últim vencedor de la gran clàssica de Sant Pere de Ribes el darrer 2023, en una de les cites històriques del calendari català de carretera.