Valero i Michiels, intractables a la Copa Catalana BTT Super Massi de Barcelona

04/05/2019
BTT

Valero i Michiels, intractables a la Copa Catalana BTT Super Massi de Barcelona

Aquest dissabte, s'ha disputat el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona la cinquena prova de la temporada de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point (Consulta'n el calendari complet), a més, cita puntuable per la Super Cup Massi i de categoria internacional UCI. Un intractable David Valero (MMR Factory Racing Team) s'emportava el triomf a la prova reina, mentre que la belga Githa Michiels s'enduia el triomf a la prova femenina.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona era la millor posada a punt per a ciclistes internacionals que inicien la Copa del Món en dues setmanes. La capital catalana estrenava circuit, amb un traçat ràpid i explosiu que feia preveure curses tàctiques. La graella de sortida era el clar reflex del nivell internacional de la prova, amb Raggl (Möbel Marki MTB Pro Team), McConnell (Primaflor-Mondraker-Rotor), Koretzky (KMC-EKOI-ORBEA), els corredors del Team Massi Rosa, Drechou, Griot, entre molts altres. La pluja i el fred dels passat dies, es van esvair donant pas a un sol brillant i un cel clar que donava la benvinguda a tots els corredors a Barcelona. Circuit humit i clima càlid per encarar en la millor situació una cita clau en el calendari internacional de XCO.

Des del xiulet de sortida, la cursa ha estat frenètica, encoratjats pel clam del públic. Un grup compacte de bikers liderats pel campió austríac, Raggl, imposava un ritme difícil de seguir. Qualsevol cosa podia passar. Els favorits es mantenien a roda fins que el campió espanyol, Valero, que finalment es decidia a atacar, i tan sols Nicola Rohrbach era capaç de caçar i seguir el seu pas per volta. Per darrere, es va poder viure un ball de posicions increïble per fer-se amb la tercera posició. Finalment, Valero va atacar i el ciclista del GoldWurst Silverback va patir una caiguda que va permetre al granadí fer-se amb el triomf. Raggl, amb un magnífic esprint va aconseguir tancar el podi.

En categoria femenina, la cursa ha estat espectacular des del primer moment, quan la francesa Lecomte (Team Massi) atacava formant un selecte grup de ciclistes format per Degn (KMC-EKOI-ORBEA) i les ciclistes del Primaflor-Mondraker-Rotor, McConnell i Michiels. El ritme era  tan alt que a poc a poc es va veure que l'única capaç de seguir-lo era la campiona belga, Githa Michiels. Volta a volta, el marge respecte a les seves perseguidores anava en augment. Cop d'autoritat de Michiels que va arribar molt contenta a meta. La sub 23 Lecomte va aconseguir el segon lloc i Degn va mantenir la tercera posició fins al final. Una jornada de carreres sense pausa que no van deixar respirar als més de 450 participants de la Super Cup Massi de Barcelona.

Els vencedors/es per categories han estat:

  • Cadets: Nicole Castillo (Bicisprint EC)i Marc Masana (La Torreta Bike)
  • Juniors: Pasquin Vandermouten (Massi) i Baptiste Truntschka (Team Veloshop)
  • S23: Loana Lecomte (Massi) i Josep Duran (BH Tempo Cafés)
  • Elits: Githa Michiels (Primaflor-Mondraker Rotor) i David Valero (MMR Factory)
  • M30: Mar Franco (Martorell Bike Club) i David Puig (Manresa Esport Ciclista)
  • M40: Clara Soms (Medina CC) i Pau Egeda (Biking Point)
  • M50: Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports)
  • M60: Antonio Gomez (Pedal Sports CC)
  • Equips: Biking Point CC

Amb aquests resultats, el rus Anton Sintsov (Primaflor-Mondraker-Rotor) passa a liderar la Copa Catalana Internacional Biking Point en categoria masculina, amb només 2 punts d'avantatge sobre Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory) i 23 sobre el francès Hugo Drechou (Massi). Jofre Cullell, que avui no ha participat a Barcelona, passa ser 5è, just un lloc davant Pau Romero. En categoria femenina Meritxell Figueras manté còmodament el liderat i augmenta l'avantatge respecte Noemí Moreno (2a) i Rebecca McConnel passa a ser 3a. Pel que fa a la SuperCup Massi els liders després de les tres primeres proves són Victor Koretzky i Rebecca McConnell.

Classificacions CCI Barcelona
Classificacions Generals Copa Catalana Internacional (després Barcelona)
Classificacions Generals SuperCup Massi (després Barcelona)

Després del doblet de proves de la Super Cup Massi, el campionat fa una parada en el camí per tornar el primer cap de setmana de juny a Girona, dins el festival ciclista Sea Otter Europe Girona-Costa Brava. El festival gironí serà el punt de trobada mundial de ciclistes de totes les disciplines i com no podia ser menys, dels millors especialistes del Cross Country del planeta.