Tercer campionat d'Europa XCUM a la Pedals de Foc Non Stop

25/06/2019
BTT

Tercer campionat d'Europa XCUM a la Pedals de Foc Non Stop

La ja mítica prova de resistència en BTT Pedals de Foc Non Stop arriba enguany a la seva 14a edició, i ho fa acollint per tercer any consecutiu els Campionats d’Europa de MTB Ultramarathon, la prova amb més rang en aquesta distància -reconeguda per la Federació Catalana de Ciclisme en primera instància el 2014 -del calendari mundial.

Per recòrrer els 213kms i 6.200m de desnivell previstos, la volta al perímetre del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, s’aplegaran a la línia de sortida de Vielha e Mijaran fins a 1.000 ciclistes de 17 països diferents, fet que suposa la millor inscripció històrica de la PDF Non Stop.

L’edició 2019 de la cursa, que arrancarà a les 05h de la matinada, presenta algunes novetats respecte les edicions precedents, com ara la incorporació d’una sortida per les llicències cicloturistes a les 05.10h, la incorporació d’un nou tall horari a Torre de Cabdella (km 98 a les 15.10h) que es sumarà als dos ja existents els darrers anys (Espot a les 18.10h i C28-Sorpe a les 20.10h), o bé l’eliminació dels gots de plàstic en tots els avituallaments excepte en el principal de Torre de Cabdella i meta amb la intenció de generar menys residus en aquest entorn natural tant privilegiat que acull la prova. Així mateix els responsables del Club Ciclista Pedales del Mundo també han anunciat un nou punt de control de temps en una ubicació sorpresa, que es sumarà als altres 8 existents. La darrera novetat destacada fa referència a la incorporació de la pasta i cervesa a l’avituallament de l’arribada.

S’esperen unes temperatures molt altes aquest dissabte a tota Catalunya, i el Pirineu no en serà excepció. Per tant, la organització demana a tots els participants que extremin les precaucions, especialment en la hidratació, mentre ha reforçat els líquids i fruita natural en alguns avituallaments.

Encapçala la llista dels favorits a endur-se el Campionat Europeu el vigent campió Joseba Albizu, que tindrà com a rivals els catalans Llibert Mill (5 cops guanyador de la PDF), Guillem Cassú (3r l’any 2018 en la seva primera participació) o Roger Argelaguer. Dani Carreño, Alberto Fernández, el portugués Bruno Rosa o el rus Mikhail Utkin també formen part dels outsiders a vèncer la prova. Entre les fèmines, les catalanes Ramona Gabriel Batalla (2a el 2018) i Sandra Jordà (3a el 2018 i campiona el 2017) lluitaran per la victòria un cop més, amb l’andalusa María Díaz (campiona espanyola de marató el 2016 a Avià) o Susana Alonso (vigent campiona estatal XCUM) com a principals rivals.

Tota la informació de la prova
Vídeo prèvia