Sam Gaze torna a imposar-se a la Sea Otter; Cullel frega el podi

02/06/2019
BTT

Sam Gaze torna a imposar-se a la Sea Otter; Cullel frega el podi

El festival Sea Otter Europe s'ha tancat aquest migdia amb la seva prova reina, la cursa elit/sub23 masculina de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point i Super Massi Cup, segell de qualitat amb la seva categoria internacional UCI C1 i el calendari del qual es tancarà el proper mes de setembre a Vallnord. Sam Gaze (Specialized) ha estat el guanyador en solitari, dominant des de la meitat de la cursa, mentre que el català Jofre Cullell (Megamo) ha signat una enorme 4ª plaça davant corredors amb anys d'experiència en talla mundial, després d'estar lluitant el podi fins l'últim sospir.

El neozelandès, que l'any passat va aconseguir un enorme doblet a les proves de Scott Marathon Cup i de Super Massi Cup, el que és el mateix, en les modalitats de Marató (XCM) i BTT olímpic (XCO), s'ha escapat en solitari a meitat de cursa i s'ha acabat imposant un dia després que ja joveníssima Laura Stigger ho fes a la prova de dones. En segona posició ha quedat el francès Thomas Griot (Massi), que ha aconseguit marxar a una volta pel final del trio perseguidor on sempre hi ha rodat un Cullell en gran forma, com demostraven les seves dues recents cinquenes posicions a les Copes del Món sub23, juntament amb Mathis Azzaro (Absolute-Absalon), que finalment s'ha esfondrat per baixar a la sisena posició.

Finalment, Cullell s'ha acabat jugant la tercera plaça amb un Carlos Coloma (BH-Templo Cafés) que ha anat de menys a més i ha acabat remunant, atrapant al grup de perseguidors i superant al jove català a l'esprint final. Cullell, que ja sap el que és ser el vencedor elit d'una prova de Copa Catalana Internacional i Super Massi com va ser la de Santa Susanna, segueix consolidant-se a l'elit del BTT internacional amb tan sols 20 anys, en una cursa on també ha fet una gran actuació el banyolí Josep Duran (BH-Templo Cafés), que finalment ha acabat 5è. D'aquesta manera, els dos catalans han estat els primers dos sub23 de la jornada.

A la resta de categories, cal destacar la victòria de Francesc Barber (Primaflor Mondraker Rotor) en cadet i el francès Matéo Bayet (Team Haute Garone VTT) en júnior. En les categories màster, Josep Enric Farriol (73 Tem XX) s'enduia la victòria en màster 30, Pau Egeda (Biking Point) en màster 40, Joan Antoni Asensio (Trevol Bikesports) en màster 50 i Antonio Gómez (Pedal Sports) en màster 60.

Aquest resultat permet a Jofre Cullell situar-se líder tant de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, que ha disputat per ara sis proves (Classificació provisional completa), com de la Super Massi Cup, després de quatre cites (Classificació provisional completa). En els dos calendaris, és el francès Thomas Griot (Massi), segon avui, és el seu principal perseguidor.

Classificació:
1. Samuel Gaze (Specialized Racing) 1:36:41
2. Thomas Griot (Massi) a 0:14
3. Carlos Coloma (BH-Templo Cafés) a 0:38
4. Jofre Cullell (Megamo Factory Team) a 0:39
5. Josep Duran (BH-Templo Cafés) a 0:55
6. Mathis Azzaro (Absolute-Absalon) a 1:16
7. Hans Becking (BMT Racing Team) a 1:26
8. Francesc Guerra (Buff-Scott) a 1:45
9. Cristofer Bosque (Biking Point) a 2:18
10. Catriel Soto (MMR Factory Racing) a 3:13

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)