Pauline Ferrand Prevot regna al BTT internacional de la Sea Otter

09/06/2018
BTT

Pauline Ferrand Prevot regna al BTT internacional de la Sea Otter

Com en la gran cita inaugural de Banyoles, la Super Cup Massi ha tornat a donar el màxim protagonisme possible a les bikers fèminesdonant-los un dia exclusiu per a elles dins de l'ampli programa de la Sea Otter Europe, que aquesta tarda de dissabte ha disputat la prova femenina de la 3a i penúltima prova de la Super Cup Massi d'aquesta temporada, i la 6a i antepenúltima de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point.

Pels espectadors, ha estat una ocasió única per veure en acció a corredores que són protagonistes de la Copa del Món, ja que la cursa, amb categoria internacional UCI C1, també posava en joc un gran nombre de punts UCI, clau per al rànquing mundial. Un traçat sense grans pujades, però molt exigent en el pla físic a causa dels constants canvis de ritme ha donat forma a una competició dura i exigent per a totes les participants. A més, el traçat premiava les bikers capaços de traçar corbes amb facilitat i mantenir el ritme en tot moment. Una barreja de duresa física i tècnica d'acord al nivell de la prova.

Pauline Ferrand Prevot (Canyon SRAM) partia com a favorita indiscutible al triomf. No només perquè hagi estat campiona del món de XCO el 2015, sinó perquè venia de ser tercera a la darrera Copa del Món. El seu mallot de campiona de França ha lluït com mai mentre rodava a un ritme molt superior al de les seves perseguidores. "El circuit era molt dur, sense un moment de recuperació. Les meves sensacions han estat molt bones i he pogut destacar-me ràpidament per poder rodar al meu ritme. Estic molt contenta de poder guanyar aquí, tant pels punts UCI com pel sensacional ambient viscut ", explicava Ferrand Prevot a meta.

On sí hi ha hagut molta emoció ha estat en la lluita per la 2a plaça. Hi ha hagut una dura batalla entre Claudia Galícia (Megamo) i la francesa Coline Clauzure (Focus MTB Team). Totes dues han intentat escapar però s'han jugat el podi en els metres finals, en un espectacular esprint que Galícia s'ha dut gràcies a una millor col·locació a la recta de meta, aconseguint la 2a plaça, mentre Clauzure era 3a, això sí, guanyant la categoria sub-23. Menció especial mereix l'actuació de Magda Duran (Bikingpoint) i Sara Gay (Bikingpoint), ambdues sub-23 i dues lluitant de tu a tu contra les corredores elit, sent 5a i 6a de la general.

Entre les més joves també hi ha hagut protagonisme francès. Pasquin Vandermouten (Massi) ha estat la corredora júnior més ràpida. Ha arrasat superant als seus compatriotes Léa Houyvet (Team Veloroc BMC) i Philippe Marina (Marseille Technoteam 13). El mateix domini ha exercit Sara Méndez (Relber Cycling Team) en fèmines cadet. Jordina Muntadas (Blue Motors - Neolith) s'imposava en fèmines màster 30 i Núria Espinosa (BGTeam 100% Natural) en màster 40.

Amb aquests resultats, Rebecca MacConnell (Primaflor Mondraker Rotor) consolida el seu liderat a la Super Cup Massi. La Super Cup Massi celebrarà la seva gran final a Vallnord-Andorra, l'1 de setembre. Per a la Copa Catalana Internacional, encara queden dues proves, la següent: la Vall de Boí (16 i 17 de juny) tindrà també prova de CRI. L'última coincidirà amb la de Vallnord-Andorra al setembre. Arriba l'hora de la veritat per a les que busquen la victòria final en el campionat. Però, abans, demà diumenge es viurà la prova masculina.

Més informació de la prova i classificacions.