Més de 700 bikers i vencedors de luxe a la Marathon Cup de la Sea Otter

10/06/2018
BTT

Més de 700 bikers i vencedors de luxe a la Marathon Cup de la Sea Otter

En un dia excepcional dins de la Sea Otter Europe s'ha disputat la tercera prova de la Marathon Cup by Scott & Taymory. Ha estat la prova amb més nivell i amb més participants d'aquest campionat, ja que més de 700 bikers s'han donat cita per afrontar un recorregut d'autèntic mountain bike. No només perquè els senders al voltant de Girona són un paradís per a aquest esport, sinó perquè el fang i l'aigua han acompanyat als participants en bona part del traçat en un dia calurós.

El biker de Specialized, Sam Gaze, és un dels noms que més sona aquest 2018. Guanyador de la primera prova de la Copa del Món, s'ha atrevit a competir tant en el bike-marató d'avui com a la Super Cup Massi de XCO de demà. Un corredor lliurat a la Sea Otter Europe que, a més, fa unes setmanes que resideix a l'espectacular zona de Girona. El neozelandès va controlar la prova amb relativa solvència. En els primers 15 km va rodar en companyia d'altres corredors però aviat es va distanciar en solitari per dirigir-se cap a la victòria final. Les seves declaracions deixen clar com va ser la prova: "Havia vist el recorregut els dies d'abans i sabia que era dur. Amb el fang també ha estat tècnic. Una cursa molt dura. M'ha sorprès el terreny, amb zones tipus Copa del Món, amb rock gardens naturals, ha estat espectacular". Gaze també estarà demà en la prova de XCO, en la qual ja té la ment posada.

El podi, que va ser d'autèntic luxe, el va completar l'holandès Hans Becking (DMT Racing Team), un dels millors corredors de bike-maraton del món. La seva carrera, de menys a més, va ser una mostra que la prova es va fer llarga per a tothom. Enrique Morcillo (Buff-Scott) entrava tercer, confirmant que està en la millor temporada de la seva carrera esportiva i que ja és, per mèrits propis, un referent en les proves d'aquest tipus. Guillem Muñoz (Bluemotors Neolith) no només manté el mallot de líder que va aconseguir en l'anterior puntuable, sinó que aconsegueix assegurar-se la general del campionat a falta de l'última prova de la Vall de Boí.

La categoria femenina va tenir una dominadora clara, amb Katazina Sosna (Team Torpado Sudtirol) arrasant com ja va fer a la passada VolCAT. El seu domini ha servit per demostrar que està entre les millors corredores del món d'aquesta modalitat. Ramona Gabriel (Blue Motors Neolith) va ser la biker que més a prop va estar de la lituana, i aquest resultat també li dóna la general de forma matemàtica. Anna Pons (Probike Club) ha completat el podi femení. Silvia Roura (Esteve) ha estat la millor en sub-23, Michaela Sekulova (C.C. Tamadaba Biker Agaet) en màster 30 i Eva Martín (Club Ciclista Roses) en màster 40.

En el recorregut de 47 km, el més ràpid ha estat Javi Galvan (Maxi Bike) i Claudia Marin (Scott Bikes).

Després d'això, la Marathon Cup by Scott & Taymory posa rumb cap al Pirineu amb la seva prova més dura. Un repte d'alta muntanya que servirà per configurar la general final del campionat. Englobada dins el Buff Mountain Festival, serà un altre cap de setmana d'esport, natura i la millor bicicleta de muntanya. La cita és l'1 de juliol i, com és habitual en aquest campionat, hi haurà 2 recorreguts diferents (56 i 35 km) i les dues opcions de participació (Open i Pro).

Tota la informació de la prova i classificacions.