Més de 500 participants a “La Serralenca”

25/04/2012

La tercera edició de la Marxa en BTT LA SARRALENCA, que va tenir lloc el passat diumenge 22 d’abril, va reunir més de 500 corredors a Sarral. La sortida i l’arribada de la marxa es va realitzar des del camp de futbol municipal de Sarral. L´ organització fou a càrrec del club ciclista BTT Sarral, junt amb els molts voluntaris que van haver-hi, les empreses col•laboradores i els Ajuntaments de Sarral i Forès.
A les 8:00h s’obrien les inscripcions i recollida de dorsals, i a les 9:30h es donava el tret de sortida de la marxa. Els corredors van fer un tomb al voltant de Sarral amb la cursa neutralitzada, fins que es va donar la bandera verda al sortir a la carretera. A partir d’aquest punt, les forces van posar a cada corredor al seu lloc, omplint de color els camins per on transitava la marxa.
Els corredors van dirigir-se a Forès, passant pel Mas del Sanahuja i per la Fassina, edificis rurals situats al terme municipal de Sarral. La pujada a Forès no perdona, i els corredors han d’esforçar-se de valent si volen assolir el cim. A Forès els esperava la batucada, així com un avituallament, per tal de reposar forces.
Des de Forès, el mirador de la Conca, el circuit portava als corredors a fer un tomb per la zona del parc eòlic, per tal d’agafar un sender sota el bosc que feia les delícies dels corredors més tècnics. A continuació baixaven a Rocafort de Queralt, i continuaven cap a Montbrió de la Marca. Allà trobaven el segon avituallament, i a continuació havien d’escollir entre el recorregut curt, que els tornava a Sarral, completant una volta de 29km i 780m de desnivell acumulat, o bé el recorregut llarg, que els pujava a la Serra de Comaverd, per acabar baixant a Sarral després de 39km i 980m de desnivell.
La majoria va optar per pujar a la Serra de Comaverd, el punt més alt de la marxa, i també el més espectacular. La pujada al Comaverd és dura, i més amb els quilòmetres que els corredors ja portaven acumulats en aquesta alçada de la cursa. Tot i això no va decebre a ningú: les espectaculars vistes que es tenen des de carena de la Serra, junt amb la baixada que el club ciclista BTT SARRAL els havia preparat van fer que els corredors oblidessin el cansament. La baixada passava per la vora de la Cova Cativera i per la Cova del Cano, on s’agafava un bonic sender que baixava als corredors fins a la Solana de la Vila. Des d’allà la tornada a Sarral es feia per prop de l’Ermita dels Sants Metges.
El primer corredor en completar el circuit llarg va ser Xavi Carnicer, amb un espectacular temps de 1h 32min i 16seg. Darrera seu van arribar Enric Martorell i Jordi Carnicer. El primer sarralenc fou en Manel Juanpere, que va acabar en 10ª posició. En fèmines, la més ràpida fou Ramona Gabriel , seguida de Candela Martí i Rosa Lindo .
Roger Bergada, del club ciclista BTTSARRAL, fou el primer en completar el circuit curt, seguit de   i Jordi Marí i Julian Martín. La terrassenca Marta Folch fou la primera fèmina en completar el circuit curt. Darrera seu, Pilar Fiestas i Mercè Sans foren segona i tercera respectivament. Els membres de l’Ajuntament de Sarral, junt amb el president del club ciclista BTT SARRAL van fer entrega dels premis, consistents en un lot de vi i cava de Sarral, i un trofeu fet d’alabastre de Sarral, oferts per Alabastres Alfredo.
El bon temps, junt amb la gran participació que hi va haver, van fer que es visques una gran jornada de ciclisme a Sarral. El club ciclista BTT SARRAL vol agrair l’assistència a tots els participants, així com a les empreses col•laboradors, Ajuntaments de Sarral i Forès, i a tots els voluntaris.