l'Esquella BTT, novetat en la comunitat Esquella

13/09/2018
BTT

l'Esquella BTT, novetat en la comunitat Esquella

L'Esquella Community torna a ampliar-se. Si a la ja consolidada cursa ultraexigent de muntanya de cada estiu (el 28 de juliol passat se'n va celebrar la 5a edició) se li va afegir aviat 'L'Esquella de la Lluna' -modalitat esquí de muntanya a l'hivern-, enguany la novetat és la incorporació de L'Esquella BTT. La primera edició d'aquesta cursa de bicicleta de muntanya es farà el dissabte 22 de setembre, amb sortida i arribada a Ribes de Freser (Ripollès).

I com que la cursa a peu té dues modalitats (L'Esquella Clàssica i el Batall), amb recorreguts i nivells d'exigència diferents, el mateix sistema s'ha adoptat per a la primera edició de L'Esquella BTT. Hi haurà una cursa ultraexigent de dificultat alta (anomenada Esquella Clàssica BTT), amb 40 km de recorregut i un desnivell acumulat de 1.900 metres. I hi haurà també una cursa de dificultat mitjana, per tant, més assequible a tots els practicants d'aquest esport (anomenada Batall BTT), amb la meitat de km de recorregut (20) i un desnivell acumulat més suau, de 850 metres. La primera sortirà a les 8:30 hores del matí i es donaran fins a 7 hores i mitja per córrer-la. La segona sortirà a les 11 del matí i els participants disposaran de 5 hores per a fer-la sencera.

Cadascuna de les proves es divideix també en quatre categories, dues per a bicicletes normals (masculina i femenina) i dues més per a bicicletes elèctriques (masculina i femenina). Hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria. El nombre màxim de participants en totes les categories s'ha fixat en 350.
Al voltant de 250 voluntaris fan possible l'organització de la cursa, repartits entre els diferents punts de control i cruïlles al llarg del recorregut, als avituallaments (4 de líquids i sòlids I 2 més de només líquids), els de personal d’administració per inscripcions, entrega de dorsals i consigna, als de logística, serveis infraestructures i aparcaments i també als d'intendència i animació.

L'Esquella BTT està organitzada per L'Esquella, Centre Alpí Vall del Segadell, Club Pirinenc Queralbs-Núria i compta com a patrocinadors/col·laboradors amb Sinmaletas.com, Exclusivas Congost, Maen Systems, Els Caçadors Hotel Restaurant, Evorama, El Traginer, Pushbars, Art Cervesers, Construccions Martínez Portabella, Aigua de Ribes, Forn Robiró, Ca l'Alba, Serhs Fruits Ripoll, Delter Alimentació, Magenta Estudi. I amb el suport de Ajuntaments de Pardines, Ribes de Freser i Queralbs.

Més informació i inscripcionshttp://esquella.com/event/esquella-classica-btt/