Laura Stigger, la nova estrella BTT brilla a la Sea Otter

01/06/2019
BTT

Laura Stigger, la nova estrella BTT brilla a la Sea Otter

És l'actual campiona del món júnior, tant de fons en carretera com de XCO, encara que en aquest 2019 s'està estrenant en la categoria sub23. Laura Stigger té tan sols 18 anys i, malgrat apuntar maneres, ningú podia imaginar del que està sent capaç. Ja a la primera Copa del Món sub23 va aconseguir guanyar, però avui, a la prova de Copa Catalana BTT Internacional Biking Point disputada a la Sea Otter Europe Costa Brava Girona, també puntuable per la Super Massi Cup, ha escrit una nova pàgina en la història d'una corredora que promet ser excepcional.

La jove austríaca ha estat capaç de guanyar la seva primera cursa UCI C1 absoluta en un dia que serà recordat. No ha estat una victòria fàcil, ja que ha hagut de lluitar-la, en un intens mà a mà amb, ni més ni menys, que Pauline Ferrand-Prevot, campiona del món de XCO en 2015. La cursa s'ha disputat sota un sol de justícia i amb multitud de públic veient les evolucions d'algunes de les millors corredores del món. La proximitat amb la fira i el disseny del traçat fan d'aquesta prova una de les més amigables per als espectadors. 
 
Des de l'inici Pauline Ferrand-Prevot (Canyon), la mateixa Stigger (URC Otzal Specialized) i Rocío de l'Alba García (BH Temple Cafès) s'han destacat de forma clara. Les places de podi semblaven adjudicades. Només faltava saber les posicions. La corredora espanyola ha estat la primera a cedir, rodant en solitari la resta de la prova per acabar 3ª. La batalla entre Stigger i Ferrand-Prevot s'ha prolongat fins als últims metres. I no ha faltat la tensió entre ambdues en la volta final. Però la francesa no ha pogut amb l'últim èxit de la joveníssima austríaca. Una victòria que serà recordada.
  
Després d'elles, la catalana Claudia Galícia (Megamo) ha aconseguit la 4a plaça en el seu particular duel amb la líder de la Copa Catalana Meritxell Figueras (Grup Adi - Dsnivel - BMC), encara que ja lluny del trio davanter. Això sí, Figueres s'ha endut un important premi ja que passa a ser la nova líder de la Super Cup Massi.
Demà serà el torn de les categories masculines, amb tota una matinal de carreres que tindrà el seu punt àlgid a les 13:00 amb la sortida de la prova reina per elit i sub-23.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport