La Vall de Boí va tancar amb èxit la Copa Catalana BTT Internacional 2024

09/07/2024

Aquest diumenge 7 de juliol, la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point arribava a la última de les seves seus del calendari 2024. Ho feia en una de les seves localitzacions més espectaculars, Vall de Boí. Les imponents muntanyes de Barruera en un circuit ide categoria internacional UCI C2 amb un recorregut de 5 quilòmetres molt esperat per tots els participants,per la seva espectacularitat i perquè estaven en joc els mallots de campions de la competició després de set proves.

El dissabte al matí es va aixecar el dia assolellat a Barruera i els ciclistes es van trobar un traçat amb diverses parts de prats i zones tècniques que exigien moltes habilitats de pilotatge per estar el terreny molt relliscós. Durant la tarda del dissabte les fortes pluges van donar una aturada obligada als entrenaments, però res va impedir unes grans curses sota el sol radiant en la jornada de diumenge.

En les proves de la Vall de Boí, en categoria femenina la victòria va ser per a la balear Núria Bosch (Massi) per davant de la quatre cops campiona catalana Noemí Moreno (73 Factory-BG Team) i Esther Villaret (Blanda Espartans Racing Team), vencedora final de la classificació general d'aquesta Copa Catalana. Per la seva banda, en categoria masculina, el vigent campió català XCO Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) va ser qui es va endur la victòria, per davant del vencedor sub23 Alex Alaman (X-Sauce Factory Team) i de Xavi Ariza (Scott).

Amb les cites celebrades a Banyoles, Gavà, Corró d'Amunt, Santa Susanna, Barcelona, Naturland i Vall de Boí, es posava punt i final al calendari de la Copa Catalana Internacional BTT d'aquest 2024, que en la classificació general absoluta ha tingut com a primers classificats a Jofre Cullell (BH Coloma Team), que serà per segon cop als Jocs Olímpics i va ser absent a la prova final per la seva participació a la Copa del Món de Les Gets, i a Esther Villaret (Blanda Espartans Racing Team), que ha estat molt regular al llarg de tot el calendari. La resta de campions han estat: