La Scott Marathon Cup de la Sea Otter s'estrena amb èxit al calendari UCI Marathon Series

01/06/2019
BTT

La Scott Marathon Cup de la Sea Otter s'estrena amb èxit al calendari UCI Marathon Series

La competició de la Sea Otter Europe Costa Brava ha viscut avui una gran jornada matinal amb la disputa de la prova de la Scott Marathon Cup, on prop de 1.000 bikers han pres part en un dels grans esdeveniments del programa esportiu del festival per voire una jornada d'autèntic mountain bike. Girona ja no és només un paradís del ciclisme de carretera: els seus corriols van camí de posicionar-la com una referència també al mountain bike. Recorreguts divertits, baixades espectaculars, senders sense final i paisatges que deixen empremta.

La graella de sortida de la prova reina, sobre 70 km i amb 1.600 metres, estava plena d'estrelles de la modalitat. Era evident que havia de ser un dia per als grans bikers. La prova arrancava sota l'empenta de l'ex campió del món Tiago Ferreira (DMT Racing). Els primers quilòmetres, per un terreny rodador, permetien atacs a la recerca d'una escapada. Amb l'arribada de la primera ascensió el grup es seleccionava quedant en només 5 corredors: Hans Becking (DMT Racing), Enrique Morcillo (Buff Scott), Francesc Guerra (Buff Scott), Alberto Losada (Orbea) i Ismael Esteban (Aldro-Arrueda ). Després d'ells, només Ismael Ventura (ESMTB) i el líder de la general del campionat, Ever Alejandro Gómez (Olympia) es mantenien a prop d'aquest quintet davanter.
 
La cursa es trencaria definitivament en el tècnic descens de l'ascensió més dura de la prova. Allà Hans Becking es destacava, Morcillo intentava seguir-lo i Esteban es col·locava en la tercera plaça. La lluita per la victòria es convertiria en una guerra individual entre ells. Però Becking no fallava. Imposava un ritme constant i sòlid que li acabaria donant un triomf de prestigi. El podi el completaven Morcillo i un sorprenent Ismael Esteban, doble campió d'Espanya de ciclocròs, que era capaç de mantenir l'alt ritme fins al final. Tots els corredors van destacar el divertit i autèntic del nou traçat de la prova, un recorregut que premiava als bikers més complets.
 
En categoria femenina no hi havia una favorita clara per la victòria. L'alemanya Bettina Janas (Sportograf) acabaria sent la més forta per davant de Ramona Gabriel (Garmin Ixcor) i la líder de la general del campionat, la belga Veerle Cleiren (Solcam-Maxled-Montbike).
 
L'estrena de la prova puntuable per la Copa Catalana de Marató BTT (Tota la informació i classificacions) de la Sea Otter Europe en el calendari de les UCI Marathon Series ha estat un èxit rotund que, a més de donar cabuda als millors especialistes del planeta, ha comptat amb un recorregut més curt i amb dues opcions de participació (pro i open) per convertir-se en una autèntica festa del MTB per a tot tipus de bikers. Ara, el campionat continuarà amb la prova de la Vall de Boí el proper 14 de juliol.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport