Janette Solsona i Francesc Guerra, campions de Catalunya ultramarató BTT

28/04/2019
BTT

Janette Solsona i Francesc Guerra, campions de Catalunya ultramarató BTT

Janette Solsona (Bici 3.0) i Francesc Guerra (Buff Scott Team) es van proclamar campions de Catalunya Ultramarató BTT en vèncer la Ultramarató Valls de Mediona, que en aquesta 4a edició ha tornat a organitzar de forma excel·lent el CC Cicles Catalunya amb el suport dels Senglars de Mediona.

La prova, que va comptar amb una participació de 150 ciclistes entre la distància ultramarató i la marató popular es va desenvolupar amb tota normnalitat i amb una climatologia perfecta. En el recorregut ultramarató, dissenyat pel quíntuple guanyador de la Pedals de Foc Non Stop Llibert Mill, s'havien de cobrir 122 kms i 3.500m de desnivell positiu acumulat, guiant-se únicament del GPS en un terreny de pur i autèntic BTT. Els grans favorits van anar més o menys agrupats fins al km40, quan Guerra va començar a distanciar-se d'un altre dels ciclistes destacats de la prova, el basc Joseba Albizu (Lagun Onak) vigent campió europeu de la distància, mentre per darrera s'naven conformant diferents grupets. Si al primer punt de control Guerra avantatjava amb només 3' a Albizu després de 2h de cursa, al pas pel segon control la diferència s'estirava fins als 10'. Al basc el seguien Sergi Mestres (Vila Bike's Club), Francisco Lopez de Gea (Addict Bikes), Roger Argelaguer (Esteve) i Cristian Salazar (Planificat Cycling Team) a poc més de 4 minuts. Però en l'últim tram de la prova, i mentre Guerra administrava perfectament l'avantatge i Albizu consolidava la 2a posició scratx, el M30 Sergi Mestres deixava els seus companys i es presenbtava 3r a meta en solitari, amb Francisco López 4t i un impresionat Melcior Faja (PC Navarcles) 5è i primer M40, amb un Argelaguer exhaust arribant 6è. En fèmines, Solsona no va tenir competència i es va imposar dominat la prova de cap a peus.

Els campions de Catalunya XCUM BTT per categories van ser:

  • S23: Sergio Gutiérrez (Biking Point)
  • Elit: Francesc Guerra (Buff Scott Team)
  • M30: Sergi Mestres (Vila Bike's)
  • M40: Melcior Faja (PC Navarcles)
  • M50: Javi Salamero (AMBikes)
  • Fèmines: Janette Solsona (Bici 3.0)

Classificacions Ultramarató Valls de Mediona

La propera cita competitiva de la llarga distància en BTT en terres catalanes serà a finals de juny amb la disputa del Campionat d'Europa XCUm a la Pedals de Foc Non Stop de Vielha, que ja ha exhaurit les places d'inscripció disponibles.