Andorra brilla amb la disputa dels Campionats del Món de BTT

02/09/2024

Pal Arinsal (Andorra) ha estat del 28 d’agost a l’1 de setembre epicentre mundial del Mountain Bike amb la disputa dels Campionats del Món de BTT XCO/XCC/XCR/E-MTB/DHI. El sud-africà Alan Hatherly i la neerlandesa Puck Pieterse, vencedors de les proves reines de XCO, han estat els dos grans noms propis del cap de setmana.

Fins a sis ciclistes catalans hi han pres la sortida en les diferents modalitats i categories, amb la 17a posició de Marta Cano en XCO com a resultat més destacat. Cano, que s’estrenava en categoria sub 23, ha disputat fins a tres competicions a terres andorranes, amb una 10a posició al Team Relay, 18a al Short Track i 17a al XCO. Precisament la prova XCO es va competir juntament amb la categoria elit en la qual Puck Pieterse feia saltar la sorpresa i es proclamava campiona del món. En la prova de Short Track elit, la victòria femenina va ser per a la britànica Evie Richards, amb la veterana Pauline Ferrand Prevot en segona posició.

En categoria masculina, Alan Hatherly va sortir victoriós d’un espectacular mà a mà amb el francès Victor Koretzky i va emportar-se la victòria en una prova XCO en la qual el flamant campió olímpic Tom Pidcock completava el podi. Koretzky no va poder tancar, doncs, un doblet mundialista després d’haver aconseguit la victòria en Short Track. Jofre Cullell, que arribava a la cita després de ser 7è l’any passat a Glasgow, s’ha vist afectat per un procés víric els dies previs del Mundial i no ha pogut repetir els resultats de l’any passat. El català, malgrat tot, va acabar en 21a posició en el Short Track i 31a en XCO.

En les proves de descens, més presència catalana amb Pau Menoyo i Mireia Pi en les proves elit i Oriol Cuadrat i Marta Perxachs en categoria júnior. En la seva segona presència mundialista, Menoyo va ser 35è en una prova que va veure com el francès Loris Vergier es vestia el mallot irisat, i Mireia Pi va ser 24a en una prova que va coronar l’austríaca Valentina Höll com a nova campiona del món. Oriol Cuadrat i Marta Perxachs, tots dos júniors de primer any, van acabar en 15a i 17a posició les seves respectives competicions.