El descens de Godall ha estat la primera seu de la DH CHALLENGE 2013

20/02/2013
DHi

Aquest passat cap de setmana 16 i 17 de febrer es va celebrar a la població Tarragonina de Godall, la primera cursa de la temporada de Descens. Des de l'any 2005 no es celebrava un descens forestal puntuable per la Federació Catalana de Ciclisme a les terres de Tarragona. Aquesta cursa puntuable per la DH Challenge 2013 organitzada per l'Unió Ciclista Santa Barbara, va ser un èxit de participació amb 210 corredors arribats d'arreu de Catalunya, Castelló, Saragossa, Alacant, Burgos i Andorra .
Va ser una cursa amb molta emoció on fins la segona màniga no es va determinar el guanyador, quan alguns dels corredors van aconseguir baixar el temps i pujar al podi amb una diferencia de menys de un segon.
A la categoria Infantil, un sorprenent i motivat Ferran Padilla (Aran Bike Park) guanyava a amb un temps de 2:33:125 . A la categoria Master 40 el guanyador destacat va ser Iban Llorens (Motobike Gili). A la categoria Master 30, amb 44 participants i molt disputada, el guanyador va ser el pilot de la terra Manel Arasa (5 seconds) amb un temps de 2:17:060 i seguit a poc més de 6 centèsimes per Xavi Temporal i de casi 3 segons per Joan Vicente Merida. A cadets el guanyador destacat va ser Alex Marin (Fox) a més de 13 segons del segon classificat de la seva categoria. A juniors el corredor Jonathan Cuesta (CultBikes-Specialized) es proclamava campió de la seva categoria seguit a poc menys de mig segon, pel prometedor junior de primer any, el gironí Guillem Sanz (Gavarres Bike). A Fèmines, excel•lent participació de 10 corredores, essent guanyadora Mireia Boscà (Santa Cruz Bike Crew), que reapareixia després de la lesió que la va apartar de les curses des de mitjans de l'any passat. I per últim, Elits, la categoria amb més participació, va ser la que va portar més igualtat en la primera i segona màniga, i en la que va ser guanyador Jordi Junyent (Avià Descens Team) a 0,148 segons del segon, el castellonenc Jorge Garcia (Ciclos Domingo).
S'ha iniciat la DH CHALLENGE amb 5 proves al llarg del territori català, i Godall ha posat el llistó molt alt en qualitat organitzativa i de serveis als corredors. La següent cursa de la Challenge serà Cervià de les Garrigues, que per motius aliens a l’organització, s’ha de endarrerir una setmana a la data prevista, i la cursa de Cervià serà el 28 d’abril. Abans però a Catalunya tindrem la cursa de Sant Andreu de la Barca, i el 17 de març comença la Copa Catalana DH a Vilajuïga-Pau (Girona).
La DH Challenge d’enguany tindrà premis facilitats a totes les curses per SARACEN, FIREEYE, COVE, ICESTOP amb RumbleBikes. Per altra banda hi haurà un sorteig a cada cursa de material de KALI Protectives i aquesta marca a final de temporada oferirà als dos primers corredors de la general per Scratch un acord d’sponsorització pel 2014.
Un nou patrocinador, THEBIKEVILLAGE.COM dona un xec regal del 10% de descompte a la seva web a tots el participants a cada cursa, i al final de temporada, als tres primers corredors de la general de les categories Infantil, Cadet i Junior, rebran un co-factory pel 2014, amb material de competició a preu de cost durant la temporada.
Per altra banda Coca-Cola aporta beguda a totes aquestes 5 curses de la DH Challenge.