Alfie George s’imposa a una Gran Clàssica Modest Capell inclosa dins la Setmana Catalana de l'Esport

05/10/2024
Carretera

Alfie George s’imposa a una Gran Clàssica Modest Capell inclosa dins la Setmana Catalana de l'Esport

La Gran Clàssica Modest Capell ha viscut aquest dissabte 5 d’octubre la seva edició més especial a Torregrossa (Noguera). En la seva cinquena edició, la prova organitzada pel Club Ciclista Torregrossa ha posat el punt i final al calendari de Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall i ha format part de la programació esportiva de la IV Setmana Catalana de l’Esport, que del 29 d’agost al 13 d’octubre uneix 30 federacions esportives amb 120 jornades de competició i més de 4.000 esportistes participants.

La sortida a les 15.30h ha llançat els 130 participants cap a un circuit sinuós i amb pocs metres plans al qual haurien de donar tres voltes. Des dels primers quilòmetres, la carrera d’homenatge a Modest Capell ha estat marcada pels múltiples intents d’escapada que han trencat contínuament el gran grup. Un primer grup de deu corredors ha aconseguit un petit marge en la primera volta al circuit, però han tornat estar neutralitzats per un pilot amb una alta implicació dels ciclistes de la selecció catalana júnior, que participava excepcionalment en la darrera prova de l’any.

Els atacs i talls al grup han continuat en la segona i tercera volta, amb desenes de corredors implicats. Ja a l’última volta, Victor Castellano (CC La Palma – Esetec) ha saltat d’un grup de 15 corredors i ha provat una aventura en solitari que semblava que podria arribar a bon port, però el grup perseguidor l’ha aconseguit neutralitzar just abans de les exigents rampes de Puiggròs. Finalment, la prova s’ha decidit en esprint reduït de sis corredors que ha guanyat Alfie George (SCO-Dijon) per davant de Gauthier Navarro (Béziers Méditerranée) i Jonas Sancho (Oscense C.C.).

El ciclista escocès de 22 anys, setè classificat al Mundial júnior de ruta el 2019, competia per primera vegada a Catalunya després de tancar fa una setmana el calendari francès i ho ha fet aconseguint la prestigiosa victòria a Torregrossa. La carrera inclosa dins la Setmana Catalana de l’Esport servia també per coronar a Aleix Sierra (CC Lleida – DPedros) com a vencedor final de les Grans Clàssiques, després de ser el més regular durant tot el calendari i haver certificat ja matemàticament la victòria abans d’aquesta darrera cita. Ilya Savekin (Controlpack), doble vencedor a Sant Jaume dels Domenys i el Montsià, ha estat el vencedor final en categoria sub 23.

5a Gran Clàssica Modest Capell:

  1. Alfie George (SCO-Dijon) 2:55:27
  2. Gauthier Navarro (Béziers Méditerranée) m.t.
  3. Jonas Sancho (Oscense C.C.) m.t.
  4. Adrià Regada (Andorra) m.t.
  5. Mario Silva (Illes Balears Arabay Cycling) m.t.
  6. Jordi Canals (Proton Cycling) m.t.
  7. Oscar Rota (Unió Ciclista Sa Maia) a 0:11
  8. Guillem Suriñach (Controlpack) a 0:11
  9. Jérome Raus (AVC Aix en Provence) a 0:11
  10. Marc Rubirola (Team MP Group - Doltcini) a 0:11

Foto: Xevi Planas / FCC