El Circuit del Velòdrom d’Horta corona els campions de Catalunya de BMX

29/09/2024
BMX

El Circuit del Velòdrom d’Horta corona els campions de Catalunya de BMX

Més de 130 participants han omplert el circuit situat a les instal·lacions del Velòdrom d’Horta Miquel Poblet, a Barcelona, per la disputa del Campionat de Catalunya de BMX que havia de repartir els títols catalans de totes les categories. A partir de les 10.45h del matí i sota l’organització del XL BMX, els millors pilots de Catalunya s’han jugat la victòria.

Els grans favorits no han deixat marge per a la sorpresa a les categories absolutes, amb Miquel Hernández (BMX Catalonia Team) i Mariona Calvis (X-Riders Club Esportiu Bike) revalidant els títols de 2023. Hernández, que el 2022 va aconseguir el títol júnior i l’any passat es va estrenar guanyant en categoria elit, ho ha fet per davant de Juanjo Fantoni i José Márquez, en un podi monopolitzat pels pilots del BMX Catalonia Team. Per la seva banda, Mariona Calvis ha aconseguit el seu quart títol consecutiu per davant de la seva germana Marta Calvis (X-Riders Club Esportiu Bike) i de Jana Román (DN Pays Vesoul Haute-Saone).

Xavier Garrido (XL BMX), en categoria challenge 17-29; Oscar Torres (St. Andreu de la Barca Moto Club), en màster 30; Axel Moreno (BMX Terrassa Club), en júniors, i Sergio Morillo (BMX Terrassa Club), en cadets, també s’han vestit a Horta el mallot de campions de Catalunya, en una jornada que també ha coronat campions de categories cruiser i de categories infantils. En la classificació per equips, el títol català ha estat per al BMX Terrassa Club, que s’ha imposat a l’amfitrió XL BMX i al BMX Catalonia Team.

Després de la disputa del Campionat de Catalunya, el BMX català encara la recta final de la temporada amb les tres darreres proves de la Copa Catalana, que es disputaran el 17 de novembre a Sant Andreu de la Barca, el 23 de novembre a Mataró i l’1 de desembre a Lliçà d’Amunt.

Campionat de Catalunya de BMX 2024:

  • Elit PRO 19+ masculí: Miquel Hernández (BMX Catalonia Team) 
  • Challenge 15+ femení: Mariona Calvis (X-Riders Club Esportiu Bike)
  • Júnior 17-18 masculí: Axel Moreno (BMX Terrassa Club)
  • Màster 30+ masculí: Oscar Torres (St. Andreu de la Barca Moto Club)
  • Challenge 17-29 masculí: Xavier Garrido (XL BMX)
  • Cadet 15-16 masculí: Sergio Morillo (BMX Terrassa Club)
  • Infantil 13-14: Max Gutiérrez (XL BMX) i Xana Bonilla (XL BMX)
  • Cruiser B 40+: Ricardo Piedras (BMX Terrassa Club)
  • Cruiser A 13-39: Adrià Corts (BMX Mataró Club Ciclista)
  • Classificacions completes

Foto: @jufrefilms