Sant Boi de Llobregat tanca la Copa Catalana cadet i infantil

29/09/2024

En un cap de setmana intens al Baix Llobregat, el Gran Premi Ajuntament de Sant Boi ha posat aquest diumenge 28 de setembre el punt i final a la Copa Catalana Cadet i a la Copa Catalunya de Carretera infantil, en una prova organitzada pel Club Ciclista Sant Boi.

La finalització dels dos calendaris es suma a la cloenda de la Copa Catalana Fèmines que es va viure dissabte a la tarda a Sant Vicenç dels Horts i el tancament de la Copa Catalana Júnior que va tenir lloc dissabte al matí al Prat de Llobregat. Així doncs, es dona pràcticament per acabada la temporada 2024 de carretera a tots els calendaris competitius, a l’espera de la Gran Clàssica Modest Capell que el dissabte 5 d’octubre tancarà l’any per a elits i sub 23.

Sant Boi ha arrencat amb la prova cadet, poques hores després que la mateixa categoria es cités al 20è Critèrium Bons Amics. Un grup de cinc corredors amb Alex Sánchez (EC Mataró), Kirill Belov (Purito-Tadesan-Núria), Jofre López (EC Isaac Gálvez), Cesc Pérez (Proride Jufré Team) i Biel Pociello (Speed Republik) ha aconseguit marcar la diferència i jugar-se la victòria en un esprint reduït i Alex Sánchez s’ha adjudicat la darrera victòria de l’any.

Aitor Martínez (CC Sant Boi – Autovivo Grup), que aquest dissabte s’havia imposat en solitari a Sant Vicenç dels Horts, ha aconseguit una vuitena posició a la prova de casa que li ha servit per mantenir el mallot de líder i proclamar-se vencedor de la Copa Catalana Cadet 2024. Martínez, que es va perdre les primeres proves de l’any, ha aconseguit sis victòries i dues segones posicions a la Copa Catalana i s’emporta el premi final.

115 participants a les proves infantils

Sant Boi de Llobregat ha acollit també la prova final de la Copa Catalunya de Carretera per a les categories infantils. Més d’un centenar de ciclistes entre prebenjamins i infantils han pres la sortida a partir de les 11h del matí i amb quatre curses diferenciades per edats. En categoria infantil, les victòries han estat per a Martí Collell (Vic-ETB Club Natació) i Valeria Piñol (EC Isaac Gálvez), mentre que els vencedors de la Copa Catalunya han estat Aleix Moreno (PC Baix Ebre), que ha sentenciat la classificació sent tercer a Sant Boi, i la mateixa Valeria Piñol.

Marc Batlle (Clementina Cycling Team) i Lucía Ortega (Penya Ciclista Mont-roig) han estat els vencedors alevins i Benjamin Batlle (Clementina Cycling Team) i Anna Devesa (Vic-ETB Club Natació) en categoria principiants, totes dues categories sense arrossegament de punts per a la Copa Catalunya. En categories benjamí i prebenjamí, com és habitual, s’han repartit reconeixements a tots els participants.