La 5a Gran Clàssica Modest Capell tancarà el calendari dins la Setmana Catalana de l’Esport

30/09/2024
Carretera

La 5a Gran Clàssica Modest Capell tancarà el calendari dins la Setmana Catalana de l’Esport

El calendari de Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall està a punt de posar el punt i final i abaixarà la persiana el proper dissabte 5 d’octubre a la 5a Gran Clàssica Modest Capell. La prova lleidatana està inclosa dins la programació de la IV Setmana Catalana de l’Esport, que enguany, de la mà de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, es celebra del 29 d’agost al 13 d’octubre amb 30 federacions esportives implicades, 120 jornades de competició i més de 4.000 esportistes participants.

La Gran Clàssica Modest Capell, organitzada pel Club Ciclista Torregrossa, celebra en aquest marc tan especial la seva cinquena edició. La prova manté el mateix recorregut de 2023, quan Alejandro Gómiz va fer bona una llarga escapada i va vèncer en un esprint reduït. El ciclistes afrontaran un recorregut de 132 quilòmetres amb tres voltes a un circuit que tindrà com a principal dificultat muntanyosa l’ascens a La Serra. El recorregut passarà també per les poblacions de Sidamon (on es disputaran dos esprints especials Forn Macià), Bell-lloc d'Urgell, Torregrossa, Miralcamp (on es disputaran dues metes volants Romà Infraestructures) i Puiggròs, on les rampes dels seus carrers ja van ser decisives en la resolució de la darrera edició.

Palmarès Gran Clàssica Modest Capell:

  • 2023: Alejandro Gómiz
  • 2022: Sergi Darder
  • 2021: Christian Gorm
  • 2020: David Gómez

La carrera tancarà el calendari de Grans Clàssiques i servirà per coronar-ne a Aleix Sierra (CC Lleida – DPedros) com a vencedor final. El ciclista de 29 anys ha estat el més regular al llarg de les dotze proves disputades fins ara i, a falta de la darrera cita, avantatja en 134 punts a Guillem Suriñach (Controlpack) i té el marge suficient com per haver assegurat ja la victòria general. D’aquesta manera, Sierra rellevarà al palmarès de Grans Clàssiques a Edgar Curto, vencedor el 2023 i actual ciclista UCI de la mà de Illes Baleares – Arabay Cycling. En les darreres edicions, el principal calendari català masculí també havia tingut vencedors de renom com Marc Brustenga, Benjamí Prades o David Gómez, que ha vestit tres vegades el mallot groc amb les quatre franges que distingeix al vencedor final.

Les inscripcions per a la 5a Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa estaran obertes fins el dimarts 1 d’octubre a la mitjanit. La prova es disputarà en horari de tarda, amb el control de llicències a partir de les 14.15h, la sortida a les 15.30h al carrer Jacint Verdaguer de la localitat lleidatana i l’arribada prevista entre 18.30h i 19h.

Amb aquesta prova, el ciclisme està present un any més en la Setmana Catalana de l’Esport amb una competició de primer nivell. L’any passat, la prova de Copa Catalana Fèmines disputada al Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló va ser la prova escollida per formar part de la Setmana, i fa dos anys es va organitzar una exhibició del millor trial del món al Centre de Tecnificació de Ripoll.