Sergio Garrote es proclama campió del món en ruta a Zúrich

26/09/2024
Paraciclisme

Sergio Garrote es proclama campió del món en ruta a Zúrich

El handbiker català Sergio Garrote segueix sumant èxits internacionals i aquest dijous 26 de setembre s’ha proclamat campió del món de ciclisme en ruta al Mundial de Zúrich 2024. Garrote aconsegueix d’aquesta manera el seu primer títol mundialista en ruta, després de proclamar-se campió del món de contrarellotge el 2022 i 2023 i campió paralímpic de l’especialitat contra el crono el 2021 a Tòquio i aquest mateix 2024 a París.

Tan sols dos dies després de pujar al podi del Mundial de Zúrich per penjar-se una medalla de bronze en la lluita contrarellotge i cinc dies després de fer-ho per recollir un bronze en el Team Relay, Sergio Garrote afrontava la prova en ruta en una matinal de pluja i amb Florian Jouanny i Luca Mazzone com a principals rivals.

El català ha pres la iniciativa en els primers quilòmetres de cursa i ha marxat en solitari, però el francès Jouanny s’ha aconseguit refer i tornar enllaçar al capdavant, repetint el guió de fa menys d’un mes a París. En aquesta ocasió, però, ha estat Garrote qui ha llançat l’atac definitiu en el tram més dur de la penúltima volta i ha aconseguit la victòria en solitari, superant finalment en 1:03 a Jouanny i en més de 10 minuts a Mazzone, que ha completat el podi sense poder entrar a la lluita per la victòria.

Amb aquesta victòria, Garrote allarga un bon estat de forma que ja li va permetre penjar-se l’or de contrarellotge a París i aconsegueix un dels pocs títols que se li resistia en el seu palmarès, el mallot irisat en ruta. El handbiker suma ja tres títols mundials en les darreres tres edicions, dues medalles d’or als Jocs Paralímpics i el títol de campió d’Europa que va aconseguir el 2023, a més de múltiples victòries nacionals i internacionals, situant-se com un dels millors ciclistes catalans de la història.

Foto: RFEC