Stenberg i Mora, reis del Memorial Miquel Poblet, amb tres medalles catalanes

14/09/2024
Federació

Stenberg i Mora, reis del Memorial Miquel Poblet, amb tres medalles catalanes

El ciclisme en pista internacional ha tornat a ser protagonista aquest dissabte 14 de setembre al Velòdrom Municipal d’Horta de Barcelona amb segona jornada del 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona -  XI Memorial Miquel Poblet, que completava avui el seu programa de competició elit amb la disputa de les proves de l’òmnium de fons i repartint els títols del keirin i la velocitat individual, que ha viscut en aquesta jornada de dissabte les seves finals.

La noruega Anita Stenberg i el valencià Sebastián Mora, dos noms amb gran història dins el Memorial Miquel Poblet, han estat els guanyadors de l’òmnium de fons, en què els catalans Laura Rodríguez i Erik Martorell han pujat al podi. Per la seva banda, les proves de velocitat han viscut les victòries dels britànics Rhian Edmunds i Lyall Craig en la prova d’esprint i de Niall Monks i Clara Schneider en el keirin, on la catalana Helena Casas ha aconseguit una gran segona posició.

Mora i Stenberg comencen l’òmnium dominant
La competició de l’òmnium, el gran títol de fons en joc, s’ha posat en marxa durant el matí amb la prova de l’scratch, en què els dos grans favorits i portadors del dorsal 1, la vigent campiona europea i doble vencedora del Memorial Miquel Poblet Anita Stenberg, i el valencià Sebastián Mora, han estat els dominadors. Especialment ha estat el cas en el cas d’un Mora que ha dominat una prova en què ha estat campió mundial i europeu guanyant volta fins en dues ocasions .

La noruega Stenberg ha tornat a dominar la segona prova, una tempo race en què s’ha imposat per davant d’Isabel Ferreres i la catalana Laura Rodríguez, que se situava en segona posició provisional. Per la seva banda, en categoria masculina, la tempo race ha deixat la victòria catalana d’Erik Martorell, que amb aquest resultat s’ha apropat també al liderat de Sebastián Mora.

Stenberg, intractable; Savekin apreta
Amb el seu mallot de campiona europea, Anita Stenberg ha començat també la jornada de tarda dominant l’eliminació, però tanmateix la seguien de prop Cybèle Scheider, Laura Rodríguez i Eva Anguela, que ha anat a més amb la seva segona posició a la prova inicial de la tarda, amb un marge menor als 25 punts en la prova de la puntuació. També estaria tot en joc en la prova masculina, que després de l’eliminació guanyada per Ilya Savekin ha vist encara més apretada la seva classificació, amb Mora, Martorell i el rus de Controlpack separats per tan sols 10 punts abans de la prova final.

Intractable, Anita Stenberg ha liderat set dels vuit esprints de la prova final de puntuació, que l’ha coronada com a vencedora per tercer cop del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-Memorial Miquel Poblet després dels seus triomfs aconseguits els anys 2020 i 2023. L’ha acompanyada en el podi final en segona posició per la catalana Laura Rodríguez, que un cop més ha demostrat la seva solidesa davant de rivals de talla internacional, empatant a punts amb la suïssa Cybèle Schneider, tercera classificada final.

En la final masculina, s’ha viscut una important exhibició del jove rus Ilya Savekin (Controlpack), recentment dominador del calendari de carretera català, que als seus 19 anys ha estat a punt de sorprendre al veterà Sebastián Mora, que ha hagut de seguir el rus en els seus dos atacs que l’han fet guanyar volta i lluitar fins l’últim esprint per assegurar-se el triomf en una cita on també havia guanyat en dues ocasions anteriorment. Finalment, Mora s’ha endut l’òmnium amb 188 punts, per davant dels 184 de Savekin, segon classificat i guanyador de la puntuació, mentre que Erik Martorell aconseguia un altre podi català amb la seva tercera posició.

Edmunds i Craig, domini britànic en la velocitat
Els velocistes participants d’aquest Memorial Miquel Poblet tenien avui doble títol en joc, començant amb les finals de la velocitat individual en la jornada matinal després d’haver viscut les classificatòries en la jornada inaugural. Rhian Edmunds, ja vencedora en el velòdrom barceloní l’any 2022, i un altre britànic com Lyall Craig han estat els vencedors del títol en endur-se les dues mànegues de les seves finals.

Edmunds ha aconseguit la victòria superant a les finals a l’alemanya Clara Schneider, la darrera vencedora del Trofeu barceloní, mentre el bronze l’aconseguia la també britànica Lauren Bell, que havia aconseguit el millor temps en els 200m en la jornada de divendres. En el cas de la velocitat masculina, el domini britànic ha estat total: l’escocès Lyall Craig i Harry Ledingham-Horn han arribat a la final, amb victòria per al primer, mentre que el bronze se'l jugaven Peter Mitchell, millor temps en els 200m i finalment medalla de bronze, i Marcus Hiley, el vencedor del Memorial Miquel Poblet de 2022, que s’ha quedat amb la medalla de xocolata.

Schneider i Monks guanyen el keirin; Helena Casas, plata
La jornada s'ha tancat amb la disputa de les finals del keirin, la sempre emocionant prova de velocitat d'origen japonès que ha ofert un gran espectacle i també èxits catalans. La final masculina ha estat guanyada per Niall Monks, liderant una final completament britànica sent acompanyat en el podi pels seus compatriotes Marcus Hiley i Lyall Craig, el vencedor de la velocitat. Per la seva banda, la final femenina l'ha guanyat l'alemanya Clara Schneider, dominadora de les proves de velocitat en la darrera edició del trofeu barceloní, amb un gran segon lloc per a l'olímpica catalana Helena Casas, que ha demostrat amb una gran final per què el keirin és la seva prova femenina, aconseguint la plata per davant d'Ellie Stone, que ha acabat en tecera posició.

Aquest ha estat el tancament de les proves elit d'una gran 20a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-XI Memorial Miquel Poblet de ciclisme en pista, que aquest diumenge al matí tancarà la seva programació de l'edició 2024 amb la disputa de les proves per a les categories de formació i proves internacionals de categoria júnior.

Fotografia: Xevi Planas (@xeviplanasfotografia) / FCC