El Memorial Miquel Poblet es posa en marxa amb el madison i la velocitat

13/09/2024
Federació

El Memorial Miquel Poblet es posa en marxa amb el madison i la velocitat

El 20è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – XI Memorial Miquel Poblet, prova de ciclisme en pista de categoria internacional per la Federació Catalana de Ciclisme, s'ha posat en marxa la tarda d'aquest divendres 13 de setembre per la disputa de la primera de les seves tres jornades de competició, una jornada de tarda en què s'han repartit els primers títols en la prova de madison i s'han posat en marxa les proves de velocitat, vivint diverses rècords històrics de la pista del Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet, el velòdrom olímpic de la ciutat de Barcelona.

En el madison masculí, la parella madrilenya formada per Mario Anguela i Álvaro Navas han començat sent els més ràpids en els primers esprints de la cursa, seguits de prop per la parella formada per Erik Martorell i l'olímpic Sebastián Mora, múltiple campió d'Europa de la disciplina, i la dels britànics Kieran Riley i Callum Twelves, que finalment s'han situat en primera posició a la meitat de cursa. Arribant a l'equador de la cursa, també la parella que formaven l'argentí Mateo Duque Cano i el suís Pascal Tappeiner, entraven en posicions de podi. El moment clau de la cursa s'ha viscut a l'entrada del seu últim terç, quan Kieran Riley i Callum Twelves han aconseguit guanyar volta juntament amb la parella formada pel balear Joan Martí Benassar i el canadenc Thomas Perkins, que amb aquest moviment han entrat en la lluita per les medalles.

Finalment, l'equip britànic ha sumat 61 punts, i ha estat acompanyat al podi amb la medalla de plata amb els madrilenys Mario Anguela i Álvaro Navas amb 49 punts, mentre que l'argentí Mateo Duque Cano i el suís Pascal Tappeiner aconseguien certificar el bronze en l'últim esprint amb 41 punts per davant dels 35 de Martorell/Mora.

Complint amb els pronòstics en la prova madison femenina, la parella suïssa formada per Michelle Andres i Cybèle Schneider, dues ciclistes que han format part dels equips vencedors al madison en les dues darreres edicions del Memorial Miquel Poblet, han estat una de les parelles de referència a la prova. Tanmateix, la parella formada per la catalana Laura Rodríguez i la valenciana Isabel Ferreres, així com la que formaven dues altres esperances de la pista estatal com són Eva Anguela i Izzy Escalera han seguit de prop a l’equip suís, amb la parella formada per Rodríguez i Ferreres arribant a situar-se en primera posició de la classificació gràcies a la puntuació dels esprints després de la primera meitat de prova.

Tal ha estat la igualtat que la victòria final s’ha jugat en el darrer esprint: la parella formada per Eva Anguela i Izzy Escalera ha estat la més ràpida, amb un últim esprint que les alçava a la primera posició final, empatant a 30 punts amb la parella suïssa. Amb 22 punts, la tercera posició ha estat per la parella que formaven Laura Rodríguez i Isabel Ferreres.

Domini britànic de rècord en la velocitat

La competició es posava en marxa amb les classificatòries de la prova de la velocitat individual, decidides com és habitual amb una prova de 200m que ha acabat estant per recordar. I és que en categoria femenina, les britàniques Lauren Bell (millor temps amb11.260), Rhian Edmunds (11.262) i Iona Moir (11.266) han marcat els tres millors temps superant totes elles el que era el vigent rècord del Velòdrom Municipal d’Horta-Miquel Poblet de Barcelona, rebaixant la marca de 11.287 marcada per Tania Calvo a l'edició 2019 del mateix trofeu barceloní. 4a era la darrera vencedora de la velocitat a Barcelona, l'alemanya Clara Schneider, mentre que la catalana Helena Casas passava a quarts de final amb el 8è millor temps (11.579). També es feia patent el domini britànic en la velocitat masculina, amb uns 200m en què dominaven els millors temps de Peter Mitchell (10.233), el vigent campió britànic de la disciplina tot i la seva veterania i retorn a la competició aquesta mateixa temporada, Lyall Craig (10.278) i Marcus Hiley (10.283).

Un cop celebrades les classificatòries, la competició d’esprint s’ha continuat perfilant amb la disputa dels emparellaments dels quarts de final. Amb tot, els títols finals es jugaran el matí de la jornada de demà dissabte, en què es disputaran la semifinal i la final. El de la velocitat serà el primer dels títols que estaran en joc aquest dissabte, en què també es jugaran l’òmnium de fons i el keirin en una completa jornada d’activitat al Velòdrom Municipal d’Horta-Miquel Poblet, que també es podrà seguir per streaming.

Fotografia: Xevi Planas @xeviplanasfotografia / FCC